Магазин

Ко каже да новогодишњи пакетићи не падају са неба? У једном руском граду они се деци деле баш овако

Замислите само ту радост када дечица угледају Деда Мраза који се спушта са крова зграде и поклоне уручује кроз прозор! Малишанима у руском граду Чељабинск је овај осећај добро познат, будући да их током децембра већ годинама Деда Мраз обрадује баш оваквом поделом пакетића.

Када је у питању подела новогодишњих пакетића малишанима, идеја може бити прегршт: од оних класичних, када поклоне пронађу испод јелке, па све до сасвим неочекиваних. Руски професионални алпиниста, Руслан Кудабајев, је у овој категорији однео сасвим сигурну победу - он поклончиће доноси обучен у одело Деда Мраза, спуштајући се са крова вишеспратнице.

"Спустио се право са неба носећи у рукама џак са пакетићима и кроз прозор поделио дечици поклоне. Малишани су одушевљени", рекла је једна мама из Чељабинска.

Дечија радост је главни циљ Деда Мраза из Чељабинска

На видео снимку који је се у среду појавио на свим друштвеним мрежама у Русији, младић из Чељабинска се пресвлачи у магично одело Деда Мраза, качи карабинерима за постављену сајлу и без оклевања спушта са крова вишеспратнице. Носећи у рукама џак са поклонима, он куца на прозоре станова и дели пакетиће најмлађим становницима, мамећи осмехе и сузе радоснице.

О оваквом начину поделе новогодишњих пакетића становници Чељабинска се информишу путем специјално креираних чет-група или сајтова управника стамбених комплекса, на којима алпиниста Кудабајев нуди своје услуге. Ипак, како каже и сам Деда Мраз, постоје минимална ограничења, а сва су повезана са екстремним временским условима.

Интересовање родитеља расте из године у годину

Сан сваког родитеља је да свом детету приреди незаборавне празнике, а како каже и сам алпиниста, ефектније од овога једноставно не може. И родитељи су тога свесни, па је и потражња за услугама овог Деда Мраза из године у годину све већа. Тако је, примера ради, ове године он добио чак 115 упита да се подела пакетића обави кроз прозор, на начин на који је он, слободно можемо рећи "патентирао".

"Данас сам баш испоручио једну туру новогодишњих пакетића кроз прозор", рекао је Кудабајев. "Једна девојчица је била у таквом шоку када сам јој честитао празнике и уручио поклоне, да ја те емоције не умем да пренесем. Нису одушевљени само малишани, код одраслих се јављају исте емоције."

image
VV inauguration
banner