Магазин

Разгледница стигла на праву адресу након 42 године лутања

Незавидна ситуација са поштама је, очигледно, проблем глобалног карактера, а пошиљке и писма касне свакодневно широм света. Ипак, нико није могао ни да очекује да ће једна разлгедница до примаоца путовати пуне 42 године.
Разгледница стигла на праву адресу након 42 године лутања© Youtube / Mark 1333

Људи широм света су већ навикнути на чињеницу да пошиљке могу каснити по неколико недеља, па чак и месеци, нарочито када се шаљу са једног на други крај света. Међутим, једна разлгедница је од аустралијског града Сиднеја до Вестгејта у Великој Британији путовала невероватне четрдесет и две године!

Разгледница је послата 27. августа 1981. године

Незванично проглашена за светску рекордерку по дужини путовања, ова разгледница је била послата 27. августа 1981. године из поште у Сиднеју. Наравно, нико није очекивао да ће до примаоца у Вестгејту путовати толико дуго. Замислите само то изненађење када су на врата породичне куће, у децембру ове године, закуцали поштари. Саманта Вилијамс, која са својом породицом данас живи на адреси која је наведена на разгледници, и сама каже да је ово једна мистерија, а да су се њени малишани, који су разгледницу преузели, испрва веома збунили.

"Они су омислили да је у питању честитка за предстојеће новогодишње и божићне празнике", навела је жена која се сасвим случајно нашла у епицентру овог несвакидашњег догађаја. "Будући да има поштанску маркицу на којој пише '35 центи', могу да претпоставим да је честитка залутала у неку испоставу поште у Аустралији или Великој Британији и тамо лежала више од 40 година", рекла је Вилијамс у интервјуу за Би-Би-СИ. Како и сама каже, иако срећна што је део овог историјског тренутка, јако би волела да се прави прималац ове пошиљке ипак пронађе.

Пошиљалац је извесни Гери, а прималац Стив Паг(ет)

На разлгедници на којој је приказана Сиднејска опера, као један од најпрепознатљивијих објеката тог града, руком је написана и порука. "Драги Паг(ет), нећеш веровати, али тек сам сада прочитао твоје писмо које си ми послао 8. маја", гласи почетак поруке која се налазила на полеђини разгледнице. У поруци је писало и да је штета што није могао да организује себи празнике, али да се без обзира на то, у Сиднеју провео лепо.

Нажалост, Паг(ет) одговор од пријатеља Герија никада није добио. А можда и јесте, али на некој другој разгледници. Било како било, ова је лутала светом (или чамила у некој пошти) све до пре неки дан. О овој занимљивој ситуацији огласила се и поштанска служба Ројал Мејл, а представници су рекли да је готово немогуће да разгледница никада није послата. "Већа је вероватноћа да је неко вратио назад у поштански систем недавно, него да је била заглављена у њему све ове године", објаснили су из поште.

image