Магазин

Ово су 3 најчешћа разлога због којих жене варају

Разлога за неверство може бити бесконачно много, а као и у свему осталом, и овде се они разликују од особе до особе, односно од пара до пара. Оно се може десити из ведра неба или из "оправданих разлога". Која су то три најчешћа повода за женско неверство?
Ово су 3 најчешћа разлога због којих жене варају© Canva / Konstantin Postumitenko

Пре свега, важно је напоменути да је неверство појава која се у данашње време не може везати за један пол, одређени узраст или социо-економски фактор. Њему могу бити склони и млађи, и старији, и мушкарци, и жене, и научници, и физери.

Као што постоји читава лепеза оних који варају, тако постоји и широк спектар разлога зобг који се неверства десе, чак иако је љубав у пару присутна. Међутим, окидачи за овај чин су код мушкараца и жена нешто другачији. Због чега се жене најчешће одлучују на превару?

Осећа да партнеру није приоритет

Женама је веома важно да свом партнеру буду на првом месту, а када тај осећај изостане, оне као да изгубе тло под ногама. Тада, у њиховим мислима почну да се мотају разноразни сценарији: "Ја њему нисам важна", "Он мисли о свему, само не о мени", "Можда он уопште ни не жели да се наша веза настави" и тако - унедоглед.

Тада, жена, рањива и повређена, може упасти у замку сопствених претпоставки, и варницу која јој недостаје у односу са партнером потражити на неком другом месту. Најчешће у загрљају другог мушкарца, који ће јој показати да му је важна, да ужива у времену проведеном са њом и са којим ће се повезати. Ово ће пробудити и лучење хормона среће и полног хормона естрогена, који је ту да допринесе лепом осећају.

Има осећај да партнер не ужива у њеном друштву

Сваки пар након одређеног времена упадне у колотечину: посао, кућни послови, обавезе око породице, а због рутине варнице између двоје људи полако почну да се гасе. У таквој атмосфери, где су оба партнера често уморна, свако тражи времена за себе, и то је потпуно природно. Проблем може настати када се мушкарац и жена не дистанцирају превише, како у емотивном, тако и у сексуалном смислу.

Када жена осети да њен партнер радије слободно време проводи сам или са друштвом, у њој се јавља осећај да није довољно забавна, занимљива, вољена, па чак и привлачна. Управо је то тренутак када њене мисли крену да лутају. Рањива и жељна признања, жена се може препустити љубавном односу са другим мушкарцем, са којим ће надоместити оно што јој недостаје у партнерском односу, али и подићи ниво естрогена, хормона који игра веома важну улогу у смањењу стреса и повећању нивоа среће.

Партнер је не познаје довољно и не труди се да је упозна

Партнерски однос је пре свега пријатељски однос, а у основи сваког пријатељства је упознавање. Шта та особа воли? У чему ужива? Од чега стрепи? Које циљеве има? Све ово су ствари које се трудимо да сазнамо када је реч о блиској особи. Када је у питању партнерски однос, на ова питања можемо додати и она која се тичу интимнијих тема, попут неистражених емотивних дубина, па и неостварених сексуалних фантазија, на крају крајева. 

Уколико жена примети да је њен мушкарац са временом постао незаинтересован за упознавање њеног бића зарад дубље емотивне конекције или истраживање њеног тела ради бољег сексуалног живота, у њој се пали "лампица". И она не слути на добро. Тада жена, желећи да буде предмет нечијег интересовања, пажње, истраживања и жудећи за остваривањем те конекције које јој у партнерском односу мањка, може променити свој фокус са партнера ка новим познанствима, која ће учинити да се она осећа боље, интересантније, па и пожељније. И овде у основи овакве реакције лежи хормон естроген, који се лучи када се конекција успостави.

image