Магазин

Корисници ће моћи да раздвоје своје Фејсбук и Инстаграм налоге

Америчка компанија Мета саопштила је данас да ће корисници њених услуга у Европској унији моћи да раздвоје своје Фејсбук и Инстраграм налоге, као и да прекину везу између других Метиних апликација.
Корисници ће моћи да раздвоје своје Фејсбук и Инстаграм налоге© freepik/rawpixel.com

Ове промене значе да ће потрошачи у ЕУ моћи да користе Метине апликације које неће међусобно делити информације о кориснику, преноси технолошки портал Верџ.

"Одлука фирме Мета је донета у светлу чињенице да у Европској унији у марту ступа на снагу нови Закон о дигиталним тржиштима (ДМА), а корисници у ЕУ ће у наредним недељама добити информацију у променама", каже се у саопштењу.

Корисници ће између осталог моћи да користе Месинџер као самосталну услугу без Фејсбук налога и да раздвоје Фејсбук и Инстаграм налоге ако су их претходно повезали.

Услуге платформи Фејсбук маркетплејс и Фејсбук гејминг ће бити доступне иако корисник није повезан са својим главним Фејсбук налогом.

Метина објава долази након што је компанија Гугл раније овог месеца у сличном духу најавила да ће омогућити корисницима да зауставе дељење података између услуга као што су Гуглов претраживач, Јутјуб, Гугл мапе и интернет претраживач Хром.

image
VV inauguration
banner