Магазин

Гугл додаје функције на бази вештачке интелигенције у Хром претраживач

Нове функције укључују промену изгледа претраживача, помоћ око организовања картица (табова), а биће уведен и дигитални асистент за писање.
Гугл додаје функције на бази вештачке интелигенције у Хром претраживач© Freepik/freepik

Компанија Гугл је на свом блогу најавила да ће додати нове функције у претраживач Хром на бази вештачке интелигенције (АИ), помоћу којих ће корисници, између осталог, моћи да аутоматски групишу картице (табове) или да уз помоћ виртуелног асистента пишу текст у текстуалним пољима на сајтовима.

Функција "Организатор картица" (Tab Organizer) омогућава корисницима да аутоматски групишу картице са сличним садржајем, као што су вести или онлајн куповина, а активираће се кликом на десни тастер миша. Према речима Гуглових програмера, ово ће поједноставити навигацију и омогућити корисницима да се лакше сконцентришу на садржај картица.

Друга опција која се уводи је везана за естетику претраживача. Корисници ће помоћу вештачке интелигенције моћи да креирају сопствену Хром тему, то јест да промене визуелни стил, боје и мотив претраживача.

Трећа функција, названа "Помози ми са писањем" (Help Me Write), ће према плану бити додата претраживачу у фебруару. Овом функцијом ће корисници моћи да саставе текстове у свим доступним пољима на сајтовима. Потребно је само кликнути десним тастером миша на било које поље за текст и изабрати поменутуопцију. Help Me Write ће такође асистирати корисницима при писању онлајн порука или рецензија куповина преко интенета.

image