Магазин

Кандински, руски АИ софтвер, у самом светском врху са преко 200 милиона креираних слика

У 2023. години руски софтвер са вештачком интелигенцијом који на основу текстуалних упита креира фотографије нашао се у самом светском врху. Корисници су уз помоћ Кандински софтвера генерисали преко 200 милиона фотографија, чиме је он постао најбрже растући АИ модел.
Кандински, руски АИ софтвер, у самом светском врху са преко 200 милиона креираних слика© Canva / Sparklestroke Global, lerbank-bbk22

Година за нама донела је многобројна софтверска решења базирана на вештачкој интелигенцији. Међу најпопуларнијим АИ софтверима нашао се и руски Кандински, који се брзином светлости попео у сам светски врх.

Више од 12 милиона корисника и више од 200 милиона генерисаних фотографија

У 2023. години руски софтвер са вештачком интелигенцијом Кандински користило је преко 12 милиона корисника, који су на основу својих текстуалних захтева генерисали више од 200 милиона фотографија.

Модел је заузео прво место када је брзина раста у питању и постао друга по броју коришћења апликација на свету. Предњачи само софтвер Стејбл Дифјужн.

Како су објаснили дивелопери, Кандински разуме текстуалне упите (промптове) на преко 100 светских језика, а његова способност генерисања неограничене количине хиперреалистичних фотографија у разним стиловима превазилази очекивања корисника.

Кандински одговара на све упите корисника

Осим што је супербрз и веома интелигентан, Кандински има способност измене постојећих објеката на фотографијама које "аплоудују" корисници, може доцртавати делове фотографија на основу текстуланог упита корисника и проширивати слику у режиму бесконачног платна.

Притом, Кандински софтвер савршено разуме и културолошку позадину корисника на основу језика којим се уноси промпт, па тако у складу са тим може креирати и персонализоване фотографије које одишу историјом и културом те земље.

Осим тога, овај генијални руски софтвер са вештачком интелигенцијом може креирати и анимиране видео снимке у трајању од 4 секунде, као и реалистичне записе који трају максимално 8 секунди.

image