Магазин

Најчудније ствари које су туристи заборављали у хотелима: Прибор за вештичарење, вештачки кук и око

Обично приликом одјављивања из хотела проверимо да ли смо понели све своје ствари са собом. Међутим, некада се дешава да у брзини нешто и заборавимо. Које су то најчудније ствари које су запослени у хотелима широм света проналазили након што би се гости иселили из соба?
Најчудније ствари које су туристи заборављали у хотелима: Прибор за вештичарење, вештачки кук и око© Canva / Susannah Townsend

Приликом паковања за годишњи одмор или службени пут, увек, макар у глави, направимо списак ствари које је потребно понети. На њему се налазе како основна гардероба, обућа и козметика, тако и "финесе", само нама познате и потребне. Међутим, приликом одјављивања из хотела, нарочито уколико каснимо на лет и у журби се пакујемо, тај списак ретко када погледамо, па се деси да за собом оствавимо и понеки "сувенир".

Које су то најчудније ствари које су људи за собом остављали у хотелским собама? Одговор на ово питање дала је компанија ИзиЏет Холидејз, која продаје туристичке аранжмане за преко 100 европских дестинација.

Протезе, прибор за вештичарење и вештачки кук

Према речима хотелског особља, у последњих 12 месеци, туристи су у хотелским собама остављали баш свашта, а да је борба за најчуднију заборављену ствар овај пут била заиста тешка. И поред јаке конкуренције, у ТОП 3 су ушле зубне протезе, прибор за вештичарење и вештачки кук. Не можемо а да се не запитамо како је неко успео да заборави кук, но, добро.

Четврто место заузело је вештачко око направљено од стакла, док се на петом месту нашла "срећна" шоља за чај једне баке која је одседала у хотелу. Преосталих пет позиција из ТОП 10 заузело је на хиљаде новчића немачких марака које је неко заборавио у водокотлићу једног немачког хотела, костим кловна, чамац на надувавање, кавијар и бројанице.

Често се остављају и предмети од сентименталног значаја

Током боравка у хотелима, туристи неретко заборављају и своје ствари од сентименталног значаја. Међу њима су и вереничко прстење и бурме, сатови и заједничке фотографије са одмора. Наравно, хотели све, па чак и најчудније заборављене ствари пажљиво чувају, зависно од политике, од неколико недеља, до неколико месеци.

"Празници су време за потпуну релаксацију и волимо да знамо да се наши клијенти осећају удобно у нашим одмаралиштима. Наше истраживање са нашим хотелским партнерима је било занимљиво и неки од изгубљених и пронађених предмета су необични, али драго нам је да видимо да су наши клијенти уживали", навели су из компаније ИзиЏет Холидејз.

image