Магазин

Инстаграм тестира нову функцију: "Флипсајд" ће корисницима омогућити већу приватност

Нова функција "флипсајд", која ће корисницима омогућити да креирају приватни део налога на коме ће делити садржај само да одабране пратиоце, тренутно је у фази тестирања. Кликом на иконицу у облику кључића, која ће се налазити у доњем десном углу, отвараће се засебни налог, чије се име, профилна фотографија и садржај могу потпуно разликовати.
Инстаграм тестира нову функцију: "Флипсајд" ће корисницима омогућити већу приватност© Canva / Kaspars Grinvalds

У Инстаграм "кухињи" се ових дана дегустира нешто ново. У питању је "флипсајд" функција, која ће корисницима у будућности омогућити креирање одвојеног, приватног дела профила.

Ново ажурирање, које ће врло вероватно ускоро проћи фазу тестирања и појавити се код свих корисника Инстаграма, посебно је обрадовало оне који желе да свој приватан садржај на друштвеним мрежама сакрију од тренутних и потенцијалних послодаваца, чланова породице или бивших партнера.

"Флипсајд" - друга страна Инстаграма

Овај виртуелни простор биће доступан само одабраним пратиоцима, односно блиским пријатељима, које ће свако од корисника Инстаграма моћи самостално да одабере. Списак пратилаца којима је приватни садржај доступан власник профила ће моћи да промени у сваком тренутку, односно да дода нове или уклони постојеће налоге, као и да раздвоји "флипсајд" налоге од они који су на списку "блиских пријатеља".

На другој страни Инстаграма, власницима налога ће бити омогућено да имају чак и другачију профилну фотографију, име налога и опис (био). Приступ "флипсајду" ће бити веома једноставан, а све што је потребно јесте да корисници додирну иконицу у облику кључића која ће се налазити у доњем десном углу. 

Крајем прошле године Инстаграм је унапредио опцију "блиски пријатељи"

У новембру прошле године Инстаграм је унапредио функцију "блиски пријатељи" (close friends) чиме је омогућио дељење приватних прича на сопственом, јавном налогу. Сада функција "флипсајд" нуди додатан виртуелни простор за све који свој приватни живот желе да држе подаље од очију јавности.

Нова функција је још увек у фази тестирања, те је имају само поједини корисници Инстаграма, а званичан датум лансирања ове опције се тек очекује. Мада, будући да је у питању функционал који омогућава више приватности, верујемо да корисници неће дуго чекати.

image