Магазин

На Фејсбуку дозвољено објавити снимак на ком се сугерише да је Бајден педофил

Надзорни одбор је објавио да је "Мета" правилно поступила када је одлучила да не уклони спорни снимак са Фејсбука и предложио да садржај за који је коришћена технологија вештачке интелигенције буде посебно назначен
На Фејсбуку дозвољено објавити снимак на ком се сугерише да је Бајден педофилwww.globallookpress.com © IMAGO/Rüdiger Wölk

Видео-снимак објављен на Фејсбуку, на којем се сугерише да је председник САД Џозеф Бајден педофил, не крши тренутна правила компаније, саопштио је надзорни одбор "Мете".

Одбор је пресудио да је "Мета" правилно поступила када је одлучила да не уклони снимак са Фејсбука само на основу тога што је он произведен уз помоћ технологије вештачке интелигенције или на основу тога што је на њему приказано да је особа рекла нешто што заправо никада није изговорила, преноси "Гардијан".

Међутим, у одлуци се критикује политика компаније о "манипулисаном садржају" услед све веће забринутости око потенцијалне употребе технологије вештачке интелигенције током предизборне кампање ове године.

"Политика компаније је некохерентна и збуњујућа је за кориснике. Истовремено, није јасно наведена штета коју 'Мета' жели да спречи", пише у одлуци.

Из надзорног одбора су предложили да "Мета" треба да ажурира своја правила и да садржај за који је коришћена технологија вештачке интелигенције буде посебно назначен.

"Мета", која је поред Фејсбука и власник Инстаграма и Воцапа, обавестила је одбор да планира да ажурира своја правила "како би одговорила на еволуцију нове технологије вештачке интелигенције".

Компанија је навела да разматра пресуду и да ће јавно одговорити у року од 60 дана.

image