Магазин

Краљевска мода Катара: њено Височанство Шеика Моза бинт Насер

Представљамо вам стил жене која је својом појавом - елегацијом, лепотом и држањем, фасцинирала људе широм света током церемоније отварања Светског првенства у Катару
Краљевска мода Катара: њено Височанство Шеика Моза бинт НасерGetty © Craig Baritt

Мајка је садашњег емира Катара, а са супругом има још шесторо деце који припадају краљевској породици ове земље. Добила је многа признања од интернационалних универзитета а покренула је многе фондације за унапређење едукације у овој земљи. Годинама је предводила друштвене и образовне реформе у Катару кроз своје револуционарне иницијативе везано за образовање и развоју младих.

Такође, њена љубав према моди утицала је на једну велику пословну одлуку краљевске породица Катара, а то је куповина италијанске модне куће Валентино 2012. године - јер је она тако желела.

Од државних посета до рада у оквиру своје фондације, њено Височанство Шеика Моза бинт Насер је сваки догађај улепшала својим стилом и елеганцијом, па није чудно што постоје читаве Инстаграм странице посебно посвећене њеном одевању, и што је 2015. године је проглашена за једну од најбоље обучених жена света.

''Ово је моја ментална посластица,'' говорила је за арапски Вог. ''Када сам исцрпљена, одем у свој ормар и прегледам ствари, покушавам да смишљам разне комбинације.'' Такође је изјавила да нема личног стилисту, јер сматра да нико не би разумео шта она тачно жели.

Шеика Моза носи светски познате модне брендове који су увек скројени по њеној жељи, али и прилагођени конзервативној култури у којој је одрасла. На пример, винтиџ ''Прада'' хаљину ће комбиновати са огртачем, турбаном и скупоценим накитом. Такође, добре ципеле, капут или сако осавремењују ову комбинацију и подижу на нови ниво. Препознатљивом наговештају старог холивудског гламура у духу Грејс Кели и Џеки Кенеди, она додаје свој лични печат, стварајући свој препознатљив стил.

Често се говори да много новца не значи аутоматски смисао за моду. Ово је истина, али не у случају ове 63-годишње иконе стила. У савршено испланираним комплетима, Шеика Моза претвара и најконзервативнији комад у нешто модерно, сексепилно и елегантно.

Можемо да пронађемо инспирацију за наше зимско одевање у гардероби ове утицајне личности. Ако желите да оставите утисак и привучете позитивну пажњу својим одевањем, не устручавајте се да покушате јарке комбинације боја, али и стратешки покријете одређене делове тела. Сведеност има одређену лепоту и помаже да вам се истакне лице, коса или накит који одаберете. Елеганција је увек у моди и није потребно да комади буду скупоцени - важно је само да имате достојанствено држање када их носите.  

image