Магазин

"Стиже ИксМејл": Илон Маск најавио још један новитет

Илон Маск, извршни директор Икс платформе најавио је да ће ускоро лансирати још један производ. Овога пута у питању није ни софтвер са вештачком интелигенцијом ни платформа за упознавање, већ имејл платформа ИксМејл.
"Стиже ИксМејл": Илон Маск најавио још један новитет© Wikimedia Commons / Sawyer Merritt, Canva / alengo

Само неколико дана након што се интернетом проширила веста да ће Гугл почетком августа месеца из своје базе обрисати милионе неактивних мејл адреса, Илон Маск је искористио прилику на да тржишту позиционира нови производ. У питању је ИксМејл, који би могао да буде легитимна замена најпопуларнијем Гугловом сервису и који већ сада милионима престрављених корисника даје наду да ће имати сервис од поверења за размену електронске поште.

Маск је лансирање ИксМејла најавио путем твита

Власник и извршни директор Икс платформе (бивши Твитер) Илон Маск је, рекло би се, увек корак испред свих. Тако је било и овога пута, пошто је Гугл најавио гашење свих неактивних налога на ГуглМејл апликацији.

Маскова најава уследила је након твита Нејтана МекГрејдија, сениор инжењера Икс-овог безбедносног тима, који је на овој друштвеној мрежи поставио питање када ће се развити ИксМејл. Одговор Маска био је врло директан: "Стиже".

Међутим, осим што ће Масков ИксМејл бити алтернатива Гугловом Џимејлу, о пројекту се не зна ништа. Чак ни основни функционал или датум лансирања. Једно је сигурно, Маск не пропушта прилику да уграби део тржишта за себе.

Гугл гаси неактивне налоге, милиони корисника у паници

Вест да се неактивни Џимејл налози гасе од 1. августа текуће године проширила се интернетом брзином светлости, а милиони корисника који су овом одлуком Гугла угрожени, изразили су своје незадовољство на друштевним мрежама.

Будући да је вест узнемирила толики број људи, Гугл је одлучио да појасни о чему се ради, наводећи да Џимејл није пред изумирањем и да је "овде да остане". Објашњење компаније је да је реч о преласку са "основног ХТМЛ кода" на живописнији интерфејс који је покренут још у јануару 2024. године.

Међутим, чак ни потврда Гугла да сервис за размену електронске поште неће нестати, није успела да утеши кориснике Џимејла. Стога је велики број њих вест о лансирању ИксМејла прихватио веома позитивно, ишчекујући званичан датум покретања апликације.

image
VV inauguration
banner