Магазин

Ових 6 ствари у спаваћој соби уништавају ваш сексуални живот

"Зашто је веш нагомилан у углу? Кад смо задњи пут мењали ове чаршаве? Морамо да угасимо телевизор, превише трошимо струју..." Сигурно не желите да вам се овакве мисли врте у глави када сте у кревету са партнером, али многима се ово често дешава. Можда не делује као нешто што може да утиче на однос, али управо ово указује да изглед спаваће собе и предмети који се налазе у њој неприметно кваре ваш интимни живот.
Ових 6 ствари у спаваћој соби уништавају ваш сексуални живот© Unsplash/Becca Tapert

Када живимо са партнером, некада је потребно да уложимо труд и време да би сексуални живот био задовољавајућ, посебно зато што свакодневни стрес, послови и обавезе углавном буду на врху листе приоритета.

Међутим, поред издвајања времена, постоји још један велики фактор који утиче на наш однос, а то је изглед спаваће собе. Да ли је то простор у којем сте опуштени или више служи као соба за гледање телевизије и одлагање одеће? Постоји неколико ствари које могу неприметно покварити ваш сексуални живот, тако да је боље да из спаваће собе избаците:

Ваш телефон

Осим чињенице што телефон и телевизија ремете сан и не дозвољавају мозгу да се опусти, исто тако могу да униште интимну атмосферу. Иако електроника може бити од помоћи у неким случајевима (када нам треба романтичан филм или плејлиста), у већини случајева само одвлачи пажњу и не дозвољава нам да се сконцентришемо на партнера.

Дакле, ако сте издвојили драгоцено време које можете да проводите с партнером, спаваћа соба није место за читање мејлова, гледање друштвених мрежа и телевизије.

Стара постељина

Није неопходно да постељина буде од луксузне свиле, у црвеној и црној боји, да би побољшала атмосферу, али ипак је добро да обратимо пажњу на изглед кревета, који би требало да буде оаза за љубавне парове.

Да ли постељина није опрана неко време? Да ли се види да је стара, исцепана, да ли има неатрактиван дизајн, који не подстиче сензуалност и узбуђење? Ако је одговор потврдан, онда је замена или куповина нове постељине добра идеја. Осим што ће соба изгледати лепше, радо ћете проводити време у кревету.

Неред

Ако је ваша соба неуредна, секс вероватно није прва ствар на коју помислите када се налазите у њој. Уместо да вам гомила веша, флеке на зиду или шоља кафе која од јутрос стоји на сточићу одвлаче пажњу, добро је да са партнером одрадите "брзо чишћење". Осим што ће неред бити уклоњен, ова врста тимског рада подстиче блискост, па самим тим и вољу за интимом.  

Мириси

За већину људи, мириси устајалог ваздуха, хране  и прашине нису од помоћи када је у питању секс, посебно јер се током интимних односа укључују сва људска чула. Можете да проветрите просторију и убаците миришљаве свеће, есенцијална уља и мирисне штапиће, који ће послужити као једноставни, али ефикасни афродизијак.

Погрешне ствари на комоди

Ако на ноћној комоди држите фотографије својих родитеља, заосталу слику бившег партнера, списак обавеза, књиге које нисте прочитали, електронику, онда вам је вероватно тешко да се сконцентришете на време које провоидте са партнером. Сви предмети који могу да нам одвуку мисли би требало да се уклоне из спаваће собе, барем када је време за интиму.

Лоше осветљење

Адекватно осветљење може потпуно да промени изглед просторије, па самим тим и наше расположење. Ако се у спаваћој соби налазе бела, хладна светла, онда се вероватно нећемо опустити и имати жељу за сексом. Најбоље је да топле нијансе преовладају, да то буде мала лампа или чак светла у боји, која ће унети узбуђење и улепшати амбијент, па самим тиме и искуство.

image