Магазин

Контакт очима, осмех и модни детаљи - једноставни начини да упознате нове људе

Упознавање нових људи може бити узбудљиво, али за неки и узнемирујуће посебно ако сте по природи стидљива особа. Ипак, у таквим ситауцијама није потребно мењати своју личност. Можете само истаћи одређене ствари како бисте лакше ступили у разговор - осмех, контакт очима, али и занимљив накит могу сигнализирати другима да сте расположени за ћаскање, кажу стручњаци.
Контакт очима, осмех и модни детаљи - једноставни начини да упознате нове људе© Katerina Holmes/pexels

На необавезним састанцима или опуштенијим пословним ручковима, многима није једноставно да започну разговор. Овај моменат их посебно унервози и учини да би радије били на неког другом месту, у познатијој средини. Ипак, овакве ситуације су неминовне и стручњаци за односе, имају пар савета који могу да олакшају повезивање са другима људима.

Бирајте места на којима се осећате пријатно

Ако барови, дискотеке или клубови где је гласна музика нису место где вам је лепо и пријатно, онда вероватно нећете тамо срести толико компатибилних људи, кажу стручњаци: "Идите на места која вас чине срећним", наглашава докторка Тина Тесина. Проводите време на локацијама која су у складу са вашим интересовањима и личношћу јер се тако увећавају шансе да наиђете на некога ко дели исти или сличан ентузијазам за хобије или теме.

Одложите телефоне

Када сте уроњени у друштвене мреже, могли бисте да пропустите прилику да упознате некога поред себе. Чак и ако сте у лифту, потрудите се да не гледате у телефон и обратите пажњу на то ко је у близини. Бити присутан у сваком тренутку много олакшава повезивање са неким у стварном животу.

Прича о хобију

Ако тражите партнера истомишљеника, разговор о интересовањима је одличан први корак да процените своју компатибилност. Супротности се могу привући, али важно је осигурати да сте ви и ваш потенцијални нови партнер у суштини на истој страни. "Сваки знак уравнотеженог начина живота је охрабрујући", каже Емили Холмс Хан, оснивач клуба за склапање партнера.

Контакт очима, осмех и модни аксесоари

Осмех и контакт очима препоручују сви стручњаци у домену веза и односа. То су сигурни наговештају за разговор.

Јасно је да је лакше прићи неком новом када имате коментар или питање, али и ако носите нешто што упада у очи. Људи ће то моћи да искористе за почетак разговора, те није искључено да ћете чути реченице типа -  "носите веома занимљив накит".  Зато, зналци предлажу да ставите највећи прстен или најзанимљивије минђуше када сте у ситуацијама где је неминовно да причате са неком новом особом. Тако ћете "погодити две муве једним ударцем", јер ћете имати ефектан детаљ за своју одећу, а привући ћете некога за разговор.

image