Магазин

Прогутао 39 новчића и 37 магнета верујући да ће му "цинк помоћи у бодибилдингу"

Лекари у болници у Њу Делхију извадили су 39 новчића и 37 магнета из црева мушкарца који их је гутао под претпоставком да ''цинк помаже у изградњи мишића''.
Прогутао 39 новчића и 37 магнета верујући да ће му "цинк помоћи у бодибилдингу"© freepik/master1305

Рендгенски снимци показују металне угрушке који су се формирали у цревима 26-годишњака, који их је гутао неколико недеља док је био на лечењу од непознатог психијатријског стања, преноси Њујорк Пост.

Пацијент је веровао да може да апсорбује цинк из 39 новчића које је прогутао, а мислио је и да ће му гутање магнета помоћи у том процесу - новчићи садрже цинк, а како је изјавио, магнете је прогутао како би новчићи остали дуже у цревима да би осигурао већу апсорпцију цинка.

Он је хоспитализован након што се пожалио на мучнине и бол у стомаку који је трајао више од 20 дана, након чега су лекари утврдили да су прогутани новчићи и магнети изазвали опструкцију црева, и приступили хитној хируршкој процедури.
Хирурзи су приметили да су се магнети и новчићи скупили у две одвојене петље у танком цреву, при чему их је магнетна сила навела да се ''закључају'' и изазову ерозију цревног зида.

Велика количина метала пронађена је и у желуцу, и такође је уклоњена.
Гутање тако велике количине цинка може довести до тровања, пошто желудачна киселина спира цинк из кованица, што изазива повраћање, дијареју и болове у стомаку.

У тежим случајевима, отровност цинка може довести до смрти.

image