Магазин

Икс мрежа ускоро у новом руху: Нестају опције за "лајковање" и коментарисање објава корисника

Још једна велика промена ускоро се очекује на Икс платформи. Овога пута Макс је одлучио да уклони тастере за "лајковање", коментарисање и "рипостовање" објава које корисници деле на "фиду".
Икс мрежа ускоро у новом руху: Нестају опције за "лајковање" и коментарисање објава корисника© Приватна архива

Илон Маск одлучио се за још једну велику промену када је друштвена мрежа Икс у питању. Сада је његова замисао да "очисти" насловну страну платформе од сувишних функционала, односно тастера за "лајковање", коментарисање и поновно објављивање постојећег садржаја на свом налогу.

Будући да је промена радикална многи корисници су се понадали да је у питању дезинформација. Ипак, испод објаве која је подељена са налога @DogeDesigner Маск је једноставно прокоментарисао "Ово се дефинитивно дешава", чиме је ставио тачку на нагађања да је у питању лажна узбуна.

Како ће изгледати нови Икс

Ново рухо Икс платформе биће доста поједностављено, односно "чисто". Уместо тастера на које су сви корисници толико навикли, Икс ће имплементирати функцију "свајповања", односно превлачења у леву или десну страну, зависно од акције коју корисници желе да предузму.

За одговарање, односно коментарисање објаве у будућности ће се користити превлачење удесно, док ће, да бисте оставили "лајк", бити потребно да прстом превучете на леву страну. За друге радње биће довољно да само кликнете на објаву и дуже задржите прст на екрану, потврдио је Маск.

Шта ће се догодити са метрикама

Будући да ће оваква промена несумњиво довести до забуне корисника и захтевати промену њихових уобичајених навика, које су условљене такозваном мишићном меморијом, овај Масков потез потенцијално може осудити Икс на пропаст. Са овом претпоставком слажу се и експерти за друштвене мреже и маркетари.

Они стрепе да би имплементација овакве промене могла драстично да утиче на кориснике и њихову интеракцију са објавама које се приказују на "фиду". Дакле, објаве ће добијати мање лајкова и коментара јер ће корисницима бити тешко да се прилагоде на нови начин интеракције са садржајем који се приказује.

image
VV inauguration
banner