Магазин

Олимпијске игре 2024: Луј Витон дизајнирао кутије за чување медаљи и бакљи (ВИДЕО)

Уочи Олимпијских игара које ће се одржати у Паризу овог лета, модна кућа Луј Витон представила је кутије за чување медаље и бакљи које су специјално направљене за ову најпрестижнију спортску манифестацију.
Олимпијске игре 2024: Луј Витон дизајнирао кутије за чување медаљи и бакљи (ВИДЕО)Getty © Pascal Le Segretain / Staff

Луј Витон, француска луксузна модна кућа, креирала је кутије по мери за одлагање бакљи и медаље које ће бити додељене најуспешнијим спортистима овог лета.

"Почаствовани смо и изузетно поносни што смо део Олимпијских и Параолимпијских игара Париз 2024. са мисијом да упакујемо и представимо симболе који дефинишу Париз 2024 - победничке медаље и бакље. Више од 170 година Луј Витон ствара ковчеге које оличавају изврсност и смелост - врлине које нас спајају са највећим светским спортским догађајима. Такође, компанија заједно са играма у Паризу дели заједничке вредности као што су креативност и беспрекорност. Још једном - победа путује у Луј Витону", рекао је Пјетро Бекари, председник и главни извршни директор компаније, преноси Фешон Јунајтед.

Прва кутија са препознатљиим знаком Луја Витона ће "изаћи" у јавност 8. маја, када олимпијска бакља креће од Марсеја и иде до крајњег одредишта Париза, пише Јаху њуз. Параолимпијска бакља ће у августу кренути из Стоук Мендевила у Великој Британији — места првог такмичења за спортисте у инвалидским колицима 1948.

Кутије за медаље Париз 2024. ће штитити, приказивати и излагати жељене медаље, док кутије за бакље ће такође штитити симбол Олимпијских игара пре и после путовања.

image
VV inauguration
banner