Магазин

Српска кафана "Кафана" међу 100 најбољих ресторана у Њујорку

Магазин Њујорк Тајмс објавио је ранг листу 100 најбољих ресторана у Њујорку, а на списку се нашла и кафана "Кафана", српског угоститеља Владимира Оцокољића. Она је заузела изузетно 82. место и тако још једном прославила Србију на америчком континенту.
Српска кафана "Кафана" међу 100 најбољих ресторана у Њујорку© Youtube / omgfoodie

Кафане су практично туристичка атракција Србије - у њих хрле сви туристи не би ли испробали најбоље ћевапе и дегустирали ракије и вина док им на увце свирају тамбураши. Жељу да становницима Менхетна дочара како изгледају кафане у Србији угоститељ Владимир Оцокољић је добио још давне 2008. године, а од тада његова "Кафана" на Лоисаида Авенији важи за локални бренд и место у коме се увек тражи место више.

"Можда сте се мало збунили, али ова рустична, величанствена српска кафана је на Њујорк Тајмс листи 100 најбољих ресторана у Њујорку – опет. Ово је невероватно", наведено је на званичном Инстаграм налогу ове кафане.

Њујорк Тајмс уврстио "Кафану" у ТОП 100 најбољих ресторана

О томе колико је српска кафана "Кафана" изузетно место сведочи и чињеница да је њен квалитет препознао чак и Пит Велс, ресторански критичар Њујорк Тајмса. И то не једном, него два пута - први пут прошле године, када се "Кафана" нашла на 83. месту престижне ранг листе, и други пут ове године, када се подигла на 82. позицију. Угоститељски објекат препознатљивог дизајна је и чувени Мишелин уврстио у водич и то 5 година заредом, од 2018. до 2022. године, а још 2012. године је био уврштен и у списак 101 најбољих ресторана света по мишљењу Њузвика.

"Кафана" је рустично и величанствено место 

За српску "Кафану" Њујорк Тајмс има само речи хвале: на њиховом званичном порталу она је описана као рустично и величанствено место које се налази у Алфабет Ситијију на Менхетну у коме ће сваки гост имати прилику да дегустира традиционалне српске специјалитете. "Вероватно је било мало збуњујуће последњи пут када сте покушали да запамтите разлику између гибанице и зељанице. Можда сте се двоумили када вас је неко питао да ли више волите шопску или српску салату", наведено је у опису кафане Владимира Осокољића на сајту Њујорк Тајмса. "Ако сте осетили ове или сличне симптоме, то може бити знак да сте зрели за оброк у Кафани".

image
VV inauguration
banner