Магазин

Лажирао сопствену смрт да избегне плаћање алиментације

Мушкарац из Кентакија признао је да је лажирао сопствену смрт како би избегао да својој бившој жени плати преко 100.000 долара заостале алиментације за децу, према споразуму о признању кривице поднетом на савезном суду крајем прошлог месеца.
Лажирао сопствену смрт да избегне плаћање алиментације© freepik/ jcomp

Џеси Е. Киф (39), изјаснио се кривим по једној тачки за тешку крађу идентитета и једну тачку за компјутерску превару у америчком Окружном суду за источни округ Кентакија 29. марта.

Према споразуму о признању кривице, Киф је приступио систему регистра смрти на Хавајима јануара 2023. користећи податке о лекару који живи у другој држави и направио извештај о сопственој смрти, што је довело до тога да се води као преминуо у многим владиним базама података, преноси Ен-Би-Си њуз.

"Оптужени се такође инфилтрирао у системе регистра смрти других држава користећи акредитиве које је украо од других стварних људи. Лажирао је сопствену смрт, делимично, како би избегао своје неизмирене обавезе издржавања деце према бившој супрузи", наводи се у споразуму о признању кривице.

Кифови злочини резултирали су процењеном штетом од више од 195.000 долара, укључујући више од 79.000 долара губитака за владине и корпоративне мреже и више од 116.000 долара губитка за његову бившу супругу. Он је пристао да исплати реституцију свим оштећеним странама, у складу са споразумом о признању кривице.

Савезна велика порота је првобитно оптужила Кифа у новембру 2023. по пет тачака за компјутерску превару и три тачке за тешку крађу идентитета, наводи се у саопштењу.

Оптужен је за незаконит приступ званичним веб страницама Аризоне, Хаваја и Вермонта, као и предузећима GuestTek Interactive Entertainment Ltd. и Milestone Inc. Киф је такође оптужен по две тачке да је давао лажне изјаве о пријавама у вези са федерално осигураним финансијским институцијама за наводно отварање два кредитна рачуна 2020. и 2023. са лажним бројем социјалног осигурања, наводи се у оптужници.

За првобитне оптужбе предвиђена је затворска казна од преко 30 година.

Након склапања споразума о признању кривице, Киф се суочава са максимално седам година затвора и новчаном казном до 500.000 долара, према судским записима. 

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner