Магазин

У ком узрасту мушкарци најчешће варају своје партнерке

Ништа не може уништити емотивни однос као неверство, а ипак се она дешавају довољно често. Иако постоји мишљење да се преваре дешавају само у раној младости, јер су тада партнери још увек незрели, истраживиања су показала да у пракси то уопште није тако.
У ком узрасту мушкарци најчешће варају своје партнерке© Canva / Syda Productions

Постоји безброј разлога због којих партнери варају једно друго, као и мноштво знакова који указују да је у емотивном односу појавио неко трећи. Научници су чак установили и која је година везе или брака најризичнија када су преваре у питању.

Али, у ком узрасту смо најсклонији томе да и поред стабилног партнерског односа ипак одлучимо да "шврљамо"? Одговор на ово питање дало је истраживање које је спровео један портал за упознавање.

Неславна "магија" броја 9

У шест узастопних студија истраживачи Адам Алтер и Хал Хершфилд сагледали су податке укупно 8.077.820 мушкараца и упоредили их са подацима 952.176 мушкараца чији се број година завршава са 9. На њихово изненађење, испоставило се да су они који су прагу наредног јубилеја чак 18 пута склонији преварама од осталих испитаника.

Будући у вези или браку, они најчешће своје партнерке варају на самом крају треће деценије живота, односно - у 39. години, показало је истраживање портала Illicit Encounters.

Занимљиво је и то што су сви они као разлог за превару навели своју забринутост због процеса старења, као и бригу о томе јесу ли ишта постигли у животу. Научницима је ово послужило као подлога за закључак да су преваре заправо проузроковане кризом средњих година и потрагом за смислом живота.

Осветничка прељуба или привлачење пажње

Истраживање је открило и два највећа разлога због којих мушкарци у 39. години живота бирају да своје емотивне односе "ставе на коцку". Један од њих јесте суживот са партнерком која је превише посвећена послу, а самим тим мање посвећена породици. У том случају, превара коју почини мушкарац тумачи се као привлачење пажње своје супруге, ма колико то сулудо звучало, преноси портал YourTango

Други најчешћи разлог за превару у тим годинама јесте својеврсни вид освете за неке ствари које су се десиле у прошлости, а које мушкарца и даље боле. Под овим се подразумева како неки флерт од стране даме на самом почетку везе, тако и њено љубоморисање или пребацивање одговорности за несугласице у односу.

image