Русија

Медведев: Непријатељ се укопао свуда око нас, зато повећавамо производњу најмоћнијег оружја

Бивши руски председник поручио је да ће се на тај начин супротставити земљама западног блока које подржавају нацистички режим у Кијеву
Медведев: Непријатељ се укопао свуда око нас, зато повећавамо производњу најмоћнијег оружјаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекао је да Русија повећава производњу најмоћнијег оружја, укључујући и оног заснованог на новим принципима, како би се супротставила земљама западног блока које подржавају нацистички режим у Кијеву.

"Псеудоукрајински мешанци с руским презименима изјављују да се њихов непријатељ налази у границама Русије, од Запада до Владивостока. Беснилу нема лека", написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Он је додао да се Русија ипак налази у тежој ситуацији, и да због тога "повећава производњу најмоћнијих средстава за уништавање".

"Нама је много теже – наш непријатељ се укопао не само у Кијевској губернији наше родне Малорусије. Има га у Европи, Северној Америци, Јапану, Аустралији, на Новом Зеланду и читавом низу других места која се заклињу нацистима", поручио је он.

Према Медведеву, напредно оружје је засновано, између осталог, на "новим принципима".

Раније је секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексиј Данилов изјавио да је Кијев спреман да удари по руској територији ако се напади на украјинску енергетску инфраструктуру наставе.

Председник Владимир Путин је на пријему поводом Дана хероја отаџбине истакао да "Русија погађа енергетске објекте као одговор на терористички напад на Кримски мост".

image