Русија

Медведев: Херој се не може родити у интелектуално дегенерисаној Европи

Бивши председник Русије поручио је да је задатак владајуће партије да учини све да се деца и тинејџери са интересовањем и поштовањем односе према историји своје отаџбине и да буду у стању да разликују истину од лажи
Медведев: Херој се не може родити у интелектуално дегенерисаној Европиwww.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев честитајући суграђанима Дан хероја отаџбине, рекао је да западно друштво засновано на потрошачима није у стању да свету представи правог хероја, преносе "РИА Новости".

"Херој је особа која је спремна да се жртвује зарад своје отаџбине, штитећи људе којима је потребна помоћ. Имамо много Хероја са великим словом. Поносни смо на њих, памтимо их. Узимамо њихов пример", написао је Медведев на Телеграм каналу.

Према његовим речима, у Европи и Сједињеним Америчким Државама нема таквих хероја као што има у Русији.

Он је подсетио да је "херој особа која је спремна да се жртвује зарад своје Отаџбине, штитећи људе којима је потребна помоћ и да је Русија управо због тога јача од својих противника и чека је победа".

"Али у досадној Европи, лудој од интелектуалне дегенерације и угојеној од бесконачног штампања долара, САД које су погођене деменцијом више немају такве хероје. Дакле, ми смо јачи. Према томе, победићемо", поручио је Медведев.

Задатак Јединствене Русије - очувати историјско сећање 

Председник Јединстве Русије позвао је чланове своје владајуће партије да учине све да историја Русије буде занимљива деци и тинејџерима.

"Задатак наше странке је да заштити историјско памћење и спречи његово изобличавање. Да учинимо све да се деца и тинејџери са интересовањем и поштовањем односе према историји отаџбине и да буду у стању да разликују истину од лажи", поручио је Медведев током видео поруке учесницима трибине "Школа хероја".

Дан хероја отаџбине обележава се сваке године у Русији 9. децембра. Датум је посвећен празнику Руске империје – Дану носилаца ордена Светог Ђорђа, који се обележавао од 1769. до 1917. године. Традиција одавања почасти херојима отаџбине настављена је у Русији 2013. године. Од тада Путин сваке године одржава пријем за хероје у Кремљу, са изузетком последње две пандемијске године.

image