Спорт

Роналдо све открио: Причао сам са Гвардиолом, одбио је да преузме Бразил

Легендарни нападач истакао је ко би могао да буде наследник Титеа на месту селектора Бразила
Роналдо све открио: Причао сам са Гвардиолом, одбио је да преузме БразилGetty © Buda Mendes / Staff

Бивши бразилски фудбалски репрезентативац Роналдо признао је да је менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола био заинтересован да преузме селекцију Бразила, али да је на крају тако нешто ипак одбио.

Бразил је остао без селектора, пошто је Тите поднео оставку после елиминације у четвртфиналу Светског првенства у Катару.

"Разговарао сам са Гвардиолом и његовим стручним штабом, али је он одлучио да продужи уговор са Манчестер ситијем. Фудбалском савезу Бразила би било тешко да постигне договор са Гвардиолом, пошто је он најплаћенији тренер на свету", рекао је Роналдо на свом "Јутјуб" каналу.

Он тврди да би Фернандо Диниз могао да буде нови селектор Бразила.

"Мислим да ће сви бити изненађени када буде објављено име новог селектора. Фудбалски савез Бразила размишља о многим тренерима, а у игри су и неки странци. Сматрам да би Диниз био атракција за бразилску репрезентацију. Он је тренер који гаји врхунски фудбал, који прави шоу", истакао је Роналдо.

Диниз (48) је тренутно тренер Флуминенсеа, а пре тога, између осталих, водио је и Васко да Гаму, Сантос, Сао Пауло, Атлетико Паранаенсе.

image