Спорт

Нејмар размишља да се опрости од Бразила: Психички сам уништен

Прва звезда бразилске селекције није сигурна хоће ли поново носити чувени жути дрес
Нејмар размишља да се опрости од Бразила: Психички сам уништенGetty © Michael Steele / Staff

Фудбалери Бразила доживели су тежакпораз у четвртфиналу Светског првенства у Катару, пошто их је у петак елиминисала Хрватска након бољег извођења пенала.

Тако су Бразилци други пут заредом завршили ућешће у четвртфиналу Мундијала, а након меча, звезда тима Нејмар причао је и о могућности да више не игра за национални тим.

После пораза од Хрватске, Нејмар је дуго био уплакан и неутешан, а у изјави за бразилске медије, није желео да пренагли услед јаких емоција.

"Имам много ствари о којима размишљам сада. Не желим да кажем нешто док је глава врућа. Узећу мало времена да размислим о свему и да видим шта је најбоља одлукаа и за мене и за репрезентацију. Не желим да затварам врата, али у исто време, не желим ни да кажем да се 100 одсто враћам у тим", рекао је уплакани Нејмар.

Наредно Светско првенство се игра 2026. и Нејмар ће тада имати 34 године. Он се у међувремену огласио и на свом Инстаграм профилу.

"Психички сам уништен. Ово је био пораз који ме је највише заболео, због којег сам 10 минута био парализован и одмах након меча пао у непрекидни плач. Болећ́е дуго, нажалост. Борили смо се до краја. То је оно на шта сам поносан на своје саиграче јер залагања и посвећ́ености није недостајало. Ова група је то заслужила, ми смо то заслужили, Бразил је то заслужио... Али ово није била воља Божија! Било је вредно сваке жртве осетити наклоност сваког са терена... Хвала свима на подршци нашој репрезентацији. Нажалост, није успело... болеће дуго, дуго. Хвала ти на свему, Боже мој, све си ми дао тако да не могу да се жалим. Само хвала што пазиш на мене", написао је Нејмар.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner