Спорт

Португалци не питају шта кошта - Мурињу понудили место селектора

Постоји неколико препрека, али Жозе Мурињо је постао мета ФС Португалије
Португалци не питају шта кошта - Мурињу понудили место селектораGetty © Gabriele Maltinti / Stringer

Светско првенство се ближи крају, а док четири екипе чекају мечеве у полуфиналу, преосталих 28 репрезентација је већ завршило учешће на турниру у Катару.

Због тога се већ дешавају промене на местима селектора, а једна шокантна могла би да се догоди у Португалији - фудбалски савез ове земље понудио је посао селектора Жозеу Мурињу!

Како јавља "Газета дело спорт", Португалци су спремни да раскину сарадњу са Фернандом Сантошом, након што је његова селекција испала у четвртфиналу од Марока.

Међутим, постоје два проблема. Први је да је посао раскида уговора са Сантошом компликован због тога што је потписан са фирмом чији власници су он и његова супруга. Управо због овог посла власти у Португалији сумњају да је све био циљ за избегавање плаћања пореза.

Други проблем је што је Мурињо тренутно тренер Роме. Португалци су му наводно понудили да би били задовољни и да Мурињо остане и тренер Роме и позицију селектора обавља упоредо. Наравно, и италијански великан ће имати шта да каже на ову понуду, али "Газета" пише да је Мурињо заинтригиран понудом.

За то време, медији у Португалији наводе да би досадашњи селектор младе репрезентације Руи Жорж могао да преузме Сантошову позицију.

image