Спорт

Роналдо: Сан је био леп док је трајао, све сам дао за Португалију

Капитен Португалије, Кристијано Роналдо, објавио је данас да није успео да освоји Светско првенство са националним тимом своје земље, што му је био највећи сан у професионалној каријери
Роналдо: Сан је био леп док је трајао, све сам дао за ПортугалијуGetty © Alexander Hassenstein

Португалија није успела да се пласира у полуфинале Мундијала, пошто је у четвртфиналу поражена од Марока (0:1).

Роналдо се дан после меча са Мароком огласио на друштвеним мрежама.

"Освајање Светског првенства са Португалијом био је мој највећи и најамбициознији сан. Срећом, освојио сам много трофеја, укључујући и оне са репрезентацијом. Али, мој највећи сан је био да подигнем име наше земље на врх света. Много сам се борио се за то", написао је Роналдо на Инстаграму.

Роналду (37) је у Катару играо на петом Светском првенству у каријери.

"Дао сам све од себе на за ових 16 година. Играо сам уз сјајне саиграче и подршку милиона Португалаца. Оставио сам све на терену. Никада нисам побегао од борбе и никада нисам одустајао од тог сна. Нажалост, тај сан је јуче завршен", додао је португалски фудбалер.

Роналдо је за репрезентацију Португалије одиграо 196 утакмица.

"Не исплати се реаговати вруће главе. Само желим да сви знају да је пуно тога речено, много тога написано, много се нагађало, али моја посвећеност Португалији није се променила ниједног тренутка. Увек сам се борио за свачији циљ и никада не бих окренуо леђа својим саиграчима и својој земљи. За сада немам више шта да кажем. Хвала ти, Португалијо, хвала ти, Катаре. Сан је био леп док је трајао... Сада је време да допустим свакоме да сам донесе закључке", написао је Роналдо.

image