Спорт

Фиго прозвао новинара због лажи о Роналду: Нисам то рекао, не измишљај!

Легендарни португалски фудбалер морао је да реагује након што се у медијима појавила изјава коју он никада није дао
Фиго прозвао новинара због лажи о Роналду: Нисам то рекао, не измишљај!Getty © Alexander Hassenstein / Staff

Фудбалери Португалије доживели су шок у четвртфиналу Светског првенства у Катару, пошто их је на изненађење читавог света елиминисала селекција Марока. Након победе 6:1 против Швајцарске у осмини финала, селекција Фернанда Сантоша је потпуно подбацила, што је довело до бројних позива на отказ искусном стручњаку.

Наизглед, једну такву изјаву дао је и Луиш Фиго, бранећи Кристијана Роналда и нападајући Сантоша, али и сам Фиго је морао да се огласи и истакне да су те речи - потпуна измишљотина.

Сантош је велике критике трпео и због чињенице да је у мечу против Марока поново меч почео са Роналдом на клупи, увевши га у игру тек у другом полувремену. А онда су се у медијима појавиле спорне речи које је извесни новинар Самуел Варгас приписао Фигу.

"Не можете да освојите Светско првенство са Роналдом на клупи. У реду, добили сте Швајцарску, сјајан резултат. Али можете ли тако на свакој утакмици? Не. Оставити Роналда на клупи је велика грешка. Кривица за овај пораз је на Фернанду Сантошу и његовом стручном штабу", биле су речи које је Фиго оштро демантовао на свом Твитер профилу.

"Драги Самуеле Варгас, желиш ли да будеш познат објављивањем изјава које нисам изговорио? Ако желиш да знаш моје мишљење, мораш да питаш! Не познајем те уопште, па не измишљај моје изјаве", написао је Фиго, што је довело до тога да поменути новинар измишљену изјаву обрише са свог Твитер профила.

image