Свет

Геј журка код Бајдена: Уз дрег краљице славе закон о истополним браковима

Председник САД потписао нацрт закона којим се укида дефиниција брака као заједнице мушкарца и жене
Геј журка код Бајдена: Уз дрег краљице славе закон о истополним браковимаGetty © Alex Wong / Staff

Председник Америке Џозеф Бајден потписао је данас нацрт закона којим се гарантује федерална заштита истополних бракова.

Бела кућа ће ову прилику обележити "прикладном прославом" са више стотина званица, а како преноси Си-Ен-Ен, званичник Беле куће је најавио да су организатори журке "ишли до самог краја".

За сада је познато да ће на екстравагантној прослави са ЛГБТ тематиком у Белој кући наступати неколико дрег краљица, преносе амерички медији.

"Никада нисам замишљала да ће небинарни дрег уметник бити позван да наступа у Белој кући", објавила је контроверзна дрег краљица Марти Камингс на Твитеру и додала да је захвална председнику Америке и његовој супрузи на позиву. 

"Деца су бића без предрасуда": Зашто Бајденове омиљене дрег краљице наступају за децу?

Камингс је иначе познат јавности због виралног видеа у коме нашминкан, у женској одећи, са периком, у мрежастим чарапама и штиклама седи на шанку у бару и двогодишњем детету пева дечју песмицу "Беба ајкула".

"Ко год мисли да дрег није за децу греши, дрег је израз, а деца су бића која немају предрасуде, није их брига шта сте обукли, важно им је само оно што изводите", рекао је Камингс, који се иначе ватрено залаже за активности у којима дрег краљице деци читају приче.

Камингс за себе каже и да је "активна политичка фигура", својевремено се кандидовао за градско веће Њујорка и отворено критикује полицију и конзервативне законодавце као што је републикански гувернер Флориде Рон ДеСантис. 

Случајно или не, тек, другог најављеног дрег госта Бајденове геј журке "прославили" су наступи за малолетнике.

@catchupnews Grace Church School in downtown Manhattan invites drag artist to perform at “Pride Chapel” #catchupnews#church#lgbtq♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Дрег краљица Брита Филтер је, наиме, раније одржала "наступ" у цркви за ученике приватне средње школе на Менхетну. 

Прво је обучена у женску одећу плесала по цркви, а онда је ђацима одговарала на питања о дрегу и "ЛГБТ поносу", преносе амерички медији.

Након што је Врховни суд у јуну поништио уставну гаранцију права на абортус, Бајденова администрација је настојала да спречи евентуално ограничавање права на склапање истополних бракова.

Бела кућа је због тога новом одредбом укинула пређашњи закон којим се брак дефинише као заједница између мушкарца и жене, а државе САД су се обавезале да признају законске бракове без обзира на "пол, расу, етничку припадност или национално порекло".

Прва отворено хомосексуална секретарка за штампу Беле куће Карин Жан-Пјер је претходно најавила да ће потписивање "историјског закона" пропратити наступи "музичких гостију". 

Закон ће, рекла је Жан-Пјер, "дати мир милионима ЛГБТ+ и међурасних парова, којима ће коначно бити гарантована права и заштита на које они и њихова деца имају право".

image