Спорт

Обрадовић после рушења првака Европе: Партизан има квалитет да игра са свима у Евролиги

Важан тријумф је у петак увече остварио Партизан, низ пораза је напокон прекинут
Обрадовић после рушења првака Европе: Партизан има квалитет да игра са свима у Евролиги© Tanjug / Miloš Milivojević

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да верује да ће тријумф против Ефеса играчима црно-белих донети самопоуздање у наставку сезоне у свим такмичењима.

Партизан је у петак увече савладао актуелног првака Европе 82:79 у мечу 14. кола Евролиге.

"Ово је била тешка утакмица како за нас, тако и за Ефес јер су играли пре два дана. Важна победа за нас наравно, треба да верујемо у себе и да играмо са много самопоздања што сам рекао и својим играчима", рекао је Обрадовић по завршетку меча.

Он је истакао да су његови кошаркаши одиграли дефанзивно одлично против Ефеса.

"Почели смо добро утакмицу, имали смо успона и падова. Држали смо агресивност и коначно смо једну завршницу, која је била као и раније утакмице, привели крају и да коначно победимо. Мада је и у тој завршници било неких невероватних ствари, али то је кошарка. Надам се да ће ова утакмица да нам помогне да стекнемо самопоуздање и да анализирамо неке детаље из финиша меча који морају да буду бољи. Верујемо да имамо сасвим довољно квалитета да играмо против тимова у Евролиги и АБА лиги", рекао је Обрадовић.

Тренер Партизана је истакао да је мотивација битна за сваку утакмицу.

"Мораш да даш 200 посто, то смо и урадили, а други разлог је ова публика. Захвалио бих се свима, свим навијачима, ја сам најмање битан, они носе све играче и на томе сам им неизмерно захвалан. Драго ми је да смо изашли са том енергијом и почели утакмицу, па смо опет имали пад у другом полувремену и Ефес је дошао до вођства захваљујући нама. То сам веровао и говорио играчима да ћемо се вратити и победити и тако се догодило. Понављам надам се да ће им ово помоћи да играју са више самопоуздања, више жеље и воље", додао је Обрадовић.

Он је навео да је било добрих ствари у одбрани, али и пропуста.

"Они су тим који све решавају споља. Спустили су на Јаниса Папапетруа два пута, а ми смо направили само једну ротацију и примили лак кош па сам звао тајм-аут и више није било лаких кошева. Неко ће рећи да смо одиграли коректно, а треба то да радимо у континуитету. Деловало је као да су се мучили да нам дају кош. Нисмо енергетски одиграли како треба, а чак и тамо је било неких сличних ситуација па да се не враћамо сада на то. Узмите други део меча против Асвела и колико смо отворених шутева вечерас промашили. Девет напада заредом... Све то оставља последице, али неке отворене шутеве нисмо убацили и добили меч", рекао је Обрадовић.

Он је захвалио навијачима Партизана што су испоштовали минут ћутања за бившег српског фудбалера и тренера Синишу Михајловића, који је преминуо данас у Риму.

"То је пример понашања навијача Партизана. Навијање је било фантастично. Када сам био представљен на конференцији за штампу рекао сам да су навијачи Партизана јединствени и волео бих да помогну тиму и да нас бодре, да нема разлога да никога вређају и прозивају. Молим их и овог пута, ми смо сви овде у истом тиму, за исти циљ, у тешким и лепшим тренуцима увек сви заједно. Наравно, сезона је дуга, али ако ми не помажемо то никако не ваља. Молба навијачима, бодрите тим, оставите све друго са стране", истакао је Обрадовић, који није желео да коментарише евентуални долазак Факунда Кампаца у Црвену звезду.

Обрадовић је поновио да верује у овај тим Партизана и да "црно-бели" неће бити активни на тржишту.

"Ја имам овај тим и верујем им од првог дана и вероваћу им. Са Зораном Савићем сам ово направио и имали смо проблеме са повредама па довели дивног момка, чекамо и Балшу Копривицу и идемо сви заједно до краја. Неиграње Данила Анђушића није повреда него моја одлука. Па чија може да буде? Данило је први ушао у свлачионицу, честитао момцима и он је после Кевина Пантера други капитен. Живот није бајка", закључио је Обрадовић.

image