Спорт

Макрон жели да Дешан остане селектор, Зидан чека исход преговора

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан могао би да остане на овој функцији до краја Светског првенства 2026. године
Макрон жели да Дешан остане селектор, Зидан чека исход преговораGetty © Julian Finney

Дешан је раније најавио да ће се повући са места селектора по завршетку Мундијала у Катару, а његово место требало је да преузме Зинедин Зидан, али су поједини француски медији објавили да се Дешан предомислио и да је одлучио да остане на месту селектора "триколора" до краја ЕП 2024, или најкасније до завршетка СП 2026. године.

Француска није успела да одбрани титулу светског шампиона на Мундијалу у Катару, пошто је Аргентина пре два дана тријумфовала у финалу СП у Дохи после бољег извођења пенала.

Дешан није желео после пораза у финалу да говори о својој будућности, али ће се до краја године састати са председником Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноелом ле Греом.

Ле Гре и председник Француске Емануел Макрон изразили су жељу да Дешан остане на тој функцији, јер је довео "триколоре" до два узастопна финала на Светским првенствима, а тријумфовао је пре четири године на Мундијалу у Русији, а његов тим је играо и у финалу Европског првенства 2016. године.

Француски медији тврде да Зинеди Зидан с нестрпљењем ишчекује исход преговора између Дешана и челника ФФФ, јер планира да, уколико не постане селектор "триколора", преузме неки велики европски клуб.

image