Спорт

Борба титана за клупу Бразила

Најпознатија и најуспешнија фудбалска земља свих времена добиће новог селектора и то би могло да буде изузетно велико и познато име
Борба титана за клупу БразилаGetty © Laurence Griffiths

Селектор Тите поднео је оставку након разочаравајућег наступа на Светском првенству у Катару, пошто је његов тим учешће завршио у четвртфиналу поразом од Хрватске.

Због тога су челници савеза кренули у интензивну потрагу за човеком који ће сести на клупу и, ако је вероватно локалним медијима, избор је сужен на два имена – Жозе Мурињо и Луис Енрике.

Бразилци су послали понуду тренеру Роме и чекаће одговор до краја јануара.

Мурињо такође има понуду и родне Португалије да наследи Фернанда Сантоша на месту селектора.

Један од најбољих тренера свих времена, једини је човек који је освојио сва три највећа европска такмичења, али никада до сада није радио у репрезентативном фудбалу.

Његов конкурент биће доскорашњи шеф стручног штаба Шпаније Луис Енрике.

И "црвена фурија" је разочарала на Мундијалу, испала је у осмини финала од Марока, после чега је раскинут уговор са некадашњим играчем Реал Мадрида и Барселоне.

Председник Фудбалског савеза Бразила Едналдо Родригез најавио је раније да су домаћи тренери Абел Фереира, Доривал јуниор и Фернандо Диниз најозбиљнији кандидати за новог селектора националног тима.

Међутим, бразилски медији тврде да је Енрике кандидат за селектора "селесаа", пошто је сада слободан и без ангажмана.

Енрике (52) је пре Шпаније тренирао Селту, Рому и Барселону, са којом је освојио Лигу шампиона.

Бразил није био шампион света од 2002. године и јасно је да ће нови селектор имати задатак да на наредном Мундијалу "нападне" шести трофеј.

image