Србија и Балкан

Предраг Пантић за РТ Балкан: Мајка се чула са Дејаном, није знао за барикаде

"Уплашен је, узнемирен, готово унезверен. Нема информације о дешавањима. У разговору са мајком стално је понављао да није крив, тражио је да се набаве снимци са видео камера по граду који би доказали његову невиност", поручио је син ухапшеног Дејана Пантића
Предраг Пантић за РТ Балкан: Мајка се чула са Дејаном, није знао за барикаде© Зоран Шапоњић

"Мајка је после пуне две недеље успела коначно, на кратко, да се чује са оцем. Свима нам је лакнуло, радујемо се док чекамо да се поново чујемо са Дејаном", изјавио је за РТ Балкан Предраг Пантић, син ухапшеног полицајца Дејана.

Дејан је супрузи Сузани рекао да добро поступају према њему у бази специјалне полиције на Јарињу у којој је притворен, има храну и готово све лекове.

"Уплашен је, узнемирен, готово унезверен. Нема информације о дешавањима. У разговору са мајком стално је понављао да није крив, тражио је да се набаве снимци са видео камера по граду који би доказали његову невиност. Не зна ни шта смо све предузели да му помогнемо", прича Предраг. 

Дејан Пантић до јуче није знао ни да су широм севера Косова, подигнуте барикаде после његовог хапшења.

"Кад му је мајка то рекла, да су због њега већ две недеље на путевима, на све стране барикаде, он се збунио, рекао је мајци да се не шали, да није време за шале", каже Предраг. 

Ухапшени Пантић испричао је да је прве две ноћи након хапшења преспавао на столици, а после су му обезбедили кревет.

"Једва чекам да се чујем са оцем, да му прецизније кажем шта смо за ово времена предузели у његову одбрану, колико смо се потрудили да све добије медијску пажњу, да зна да није остављен, да није заборављен. Мајка је издржала све време разговора да не заплаче, а он нам је понављао да издржимо, да се боримо", прича Предраг. 

Предраг је говорио у четвртак на великом протестном скупу на Рудару, једва задржавајући сузе. Захвалио је тада свим људима који две недеље протестују због хапшења његовог оца. 

"То хапшење је кап у мору неправди које трпи овај народ. Мој отац није ни терориста ни криминалац, ухапшен је само зато што је Србин. Народ који је на барикадама у његовом страдњу виде себе, знају људи да на месту мог оца могу бити и они, њихова деца или очеви", поручио је том приликом Предраг. 

 

image