Спорт

Савршени Јокић - Србин разбијао Кингсе, Денвер са "минус 20" преокретом до победе

Наставља српски центар да пружа сјајне партије у дресу Нагетса
Савршени Јокић - Србин разбијао Кингсе, Денвер са "минус 20" преокретом до победеGetty © Tanjug/AP Photo/José Luis Villegas

Никола Јокић је у претходне две сезоне у НБА лиги бивао проглашен за најкориснијег играча, а због тога, многи су очекивали српски центар у новој сезони забележи пад у својим партијама. Али тако нешто се нипошто не дешава.

Звезда Денвер Нагетса наставља да бриљира на паркетима широм НБА лиге, а овог пута је на готово перфектан начин предводио свој тим до преокрета у Сакраменту и тријумфа 113:106.

Денвер је у другој четвртини имао заостатак од чак 20 поена, али на крилима МВП-а Јокића успели су да преокрену. Он је меч завршио са 20 поена, 11 асистенција и девет скокова, па му је тако замало измакао још један "трипл-дабл" учинак.

Ипак, феноменално је и колико је током својих 37 минута на паркету Јокић био ефикасан. Шутирао је 7/10 за два поена, са дистанце није ни покушавао, а занимљиво је да је меч окончао без иједне изгубљене лопте. И то је права реткост, имајући у виду колико времена лопта проводи баш у његовим рукама.

Јокић је имао помоћ у Мајклу Портеру јуниору који је убацио 30 поена, док је и Џамал Мареј био одличан са 25, уз седам асистенција. У пораженом Сакраменту Деарон Фокс је убацио 26, Кевин Ертер 21, а Харисон Барнс тек 13.

Денвер се сада учврстио на првом месту Западне конференције, пошто са 22 победе имају један тријумф више од Њу Орлеанса и два више од Мемфиса.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner