Магазин

''Коузи блонд'' нови тренд у фарбању косе: Tопла боја косе за хладне дане

Тренд сјајан за оне који обожавају плаву косу или желе да је пробају, без захтевног одржавања. ''Коузи блонд (cosy blonde)'' је весела, женствена боја која ће разведрити зимски период и бити актуелна и када крену сунчани пролећни дани
''Коузи блонд'' нови тренд у фарбању косе: Tопла боја косе за хладне дане© Pexels/Tim Gouw

''Коузи блонд'' је лежернија варијанта хладне плаве косе, не само због топлије нијансе, већ и због незахтевног одржавања. Многи фризери предвиђају да ће ово бити боја која ће се најчешће виђати до краја зиме и почетком пролећа, а тренутно тренд диктира, наравно Ким Кардашијан.

''Ово је савршени прелаз за свакога ко осећа да плава боја коју већ дуго носи почиње да делује испрано, али и за оне који временски или финансијски више не могу да је одржавају на исти начин,'' говори Мишел Кливленд, фризер и колор експерт.

За добар баланс, поред топлих плавих праменова, препоручује се комбинација са тамнијим праменовима, поготово у унутрашњим слојевима косе, како би се лице истакло и направио контраст поред светлих тонова.

Фризери такође говоре да, иако одржавање није захтевно као код других плавих нијанси, потребно је водити рачуна о рутинама. Шампон који спречава испирање фарбе, заштите од топлоте, балзами и маске су важне не само за чување боје, већ и за здравље косе.

Неколицина познатих личности су прешле на нову верзију популарне платинасто плаве боје косе. Нова фризура манекенке Беле Хадид је била вирална тема на друштвеним мрежама када је објавила фотографије на којима има ову боју косе. Од тада су многе глумице, певачице и инфлуенсери пробали нијансу боје меда и тренд је наставља да се шири.

image