Русија

Погинула 63 руска војника, убијено 70 страних плаћеника

Оружане снаге Украјине напале су пункт привременог размештања руске војске у рејону Макејевке, саопштило је руско Министарство одбране
Погинула 63 руска војника, убијено 70 страних плаћеникаGetty © Brendan Hoffman / Stringer

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да су Оружане снаге Украјине напале су пункт привременог размештања руске војске у рејону Макејевке услед чега су погинуле 63 особе, саопштило је руско Министарство одбране.

"Гранатирање је изведено из вишецевног ракетног система ХИМАРС. Украјинска војска је испалила шест ракета са високоексплозивном бојевом главом, од којих су две оборене", наводи се у саопштењу.

Министарство одбране је обећало да ће пружити сву неопходну помоћ и подршку породицама и пријатељима жртава.

Оружане снаге Русије убиле 70 страних плаћеника 

Министартво је додало да је руска авијација високопрецизним оружјем уништила 70 страних плаћеника у Доњецкој Народној Републици и у Харковској области.

"Услед удара високопрецизним оружјем Ваздушно-космичких снага Русије на пунктове привременог размештаја јединица легије странаца у областима насеља Марково, Краматорск у ДНР и Новосиново у Харковској области погинуло је више од 70 страних плаћеника, а више од 100 је повређено", наводи се у саопштењу.

image