Спорт

Голден Стејт остао без плеј-офа, али је Стеф Кари најбољи "клач" играч НБА лиге

Kошаркаш Голден Стејта Стеф Kари добио је награду "Џери Вест" која се додељује за најбољег играча НБА лиге у преломним тренуцима мечева ("clutch time") у регуларном току сезоне
Голден Стејт остао без плеј-офа, али је Стеф Кари најбољи "клач" играч НБА лигеGetty © Ezra Shaw

Голден Стејт није успео да се домогне плеј-офа НБА лиге, али је најбољи кошаркаш Вориорса Стеф Кари успео да се домогне индивидуалне награде.

Стеф је добитник награде "Џери Вест", која се додељује за најбољег кошаркаша лиге у такозваном клач тајму.

У НБА лиги се "клач тајм" (clutch time) или време одлуке дефинише као последњих пет минута последње четвртине или продужетка кад је утакмица унутар пет поена разлике за неку од екипа.

Kако је саопштила НБА лига, Kари је победио са укупно 298 поена, а иза себе је оставио Демара Дерозана (Чикаго) (272), Шаја Гилџус-Александера (Оклахома) (160) и Николу Јокића (Денвер) (85).

Kари је у регуларном току сезоне, у тренуцима који се дефинишу као "clutch time", постигао 189 поена, Демар Дерозан 182, док је Шај Гилџус-Александер убацио 112 поена.

Претходно је за играча који је највише напредовао изабран Тајрис Мекси, док је најбољи "шести играч" Наз Рид из Минесоте.

Остало да се прогласе најбољи дефанзивац, најбољи руки, као и главна награда - најкориснији играч (МВП) такмичења, за коју је први фаворит Никола Јокић.

image
VV inauguration
banner