Русија

Најновији напад Оружаних снага Русије: Уништени ХИМAРС-и, усмрћено преко 130 страних плаћеника

Након напада Кијева у новогодишњој ноћи, руска војска усмртила преко 200 украјинских и страних бораца, саопштило Министарство одбране Русије
Најновији напад Оружаних снага Русије: Уништени ХИМAРС-и, усмрћено преко 130 страних плаћеникаwww.globallookpress.com © Senior Airman Beaux Hebert/Keystone Press Agency

Руске снаге су у најновијим нападима уништиле неколико ракетних бацача ХИМАРС које су Украјини обезбедиле САД и погодиле велики број украјинских војника и страних бораца, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

Два лансера ракета су уништена на железничкој станици Дружковка у Доњецкој Народној Републици (ДНР). Други пар уништених лансера налазио се у близини града Краматорска (који је под контролом Украјине) и одатле је циљао друге градове ДНР, објавило је министарство.

Поред тога, у близини линије фронта у Луганској Народној Републици (ЛНР), у Донбасу, као и у Херсонској области на северу Крима пресретнуто је девет ХИМАРС ракета.

"Прецизним ударима руског ратног ваздухопловства на положаје легије страних земаља која се борила на страни Украјине у близини Краматорска и Масљаковке убијено је преко 130 страних плаћеника. На железничкој станици Дружковка убијено је око 120 украјинских војника", објавиле су Оружане снаге Русије.

Претходно је Кијев у новогодишњој ноћи, тачно у 00:01, пројектилима испаљеним из лансера ХИМAРС усмртио 60 руских војника у ДНР граду Макејевка, потврдио је министар информисања ДНР Данил Безсонов.  

Кијев наставља да тражи још оружја од САД и других западних земаља, док Москва инсистира да испоруке оружја Кијеву неће променити ток сукоба, већ само повећавају број жртава.

image