Магазин

"Вилијам ме је зграбио за крагну и оборио ме на под" - наводи се у мемоарима принца Харија

Прича принца Харија о физичком нападу који је доживео од свог брата принца Вилијама, део је мемоара "Резервни принц", а чији су делови доспели у јавност. Поменути инцидент, принц Хари је доживео 2019. године у свом дому у Лондону, преноси "Ројтерс"
"Вилијам ме је зграбио за крагну и оборио ме на под" - наводи се у мемоарима принца ХаријаGetty © WPA Pool

"Зграбио ме је за крагну, покидао огрлицу и оборио ме на под. Завршио сам на посуди за пса, чији су ми се делови усекли у леђа. Лежао сам у неверици, ошамућен, а када сам устао рекао сам му да иде", наводи се у мемоарима. Принц Хари затим наводи да је Вилијам тражио да изађу напоље, што је он одбио, а да му је касније брат изгледао као да се извињава и да му је жао. У мемоарима, принц Хари наводи да се поменути инцидент десио у Харијевом дому у Лондону, након што је принц Вилијам назвао Харијеву жену Меган "тешком и непристојном". 

"Резервни принц", мемоари за које се очекивало да ће изнети неке од шокантних детаља из краљевске породице, требало је да тек од 10. јануара буду у продаји, али су многи медији имали увид у копије примерака чије се објављивање тек очекује. Према медијима, принц Хари је у мемоарима написао да је његов отац стајао између њега и принца Вилијама и рекао: "Молим вас, момци, немојте да ми загорчате ове последње године (живота)".

Пи-ар служба краља Чарлса и принца Вилијама одбила је да коментарише наслове у медијима.

Некада блиска браћа, удаљила су се након венчања принца Харија са америчком глумицом Меган. Током 2018. године, брачни пар Меган-Хари, одрекао се краљевских дужности и након две године преселио у Калифорнију. Недавно емитовани Нетфликсов серијал исповести Меган и принца Харија, само је још више продубио раздор међу браћом.  

image