Србија и Балкан

Петковић: Рањена српска деца ускоро ће бити пуштена на кућно лечење

Директор Канцеларије за Косово и Метохију истакао је да се на протесту у Штрпцу окупило 7.000 људи из свих крајева КиМ"
Петковић: Рањена српска деца ускоро ће бити пуштена на кућно лечење© A.K./ATAImages

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да су српски дечак и младић, које је упуцао припадник полиције тзв. Косова док су носили Бадњак, добро и да ће ускоро бити пуштени на кућно лечење.

"Желео сам да их посетим одмах, али је Аљбин Курти негативно одговорио на мој захтев желећи да прикрије шта се стварно дешавало. Било је толико очигледно, али су они хтели да сакрију да је реч о нападу на српску децу па су почели да говоре како осуђују нападе на неке држављане Косова. Нису они упуцани јер су Косовари, него зато што су српска деца која су носила српски бадњак, у своју кућу... Коме су они сметали?", пита се Петковић.

Он је нагласио да је најгоре што је то урадио припадник тзв. Косовских безбедносних снага и то још у униформи.

"Покушали су да промене тај наратив, причали су да је пуцао у земљу, али то је апсолутна лаж, што је потврдила и Стефанова мајка. То не може да буде човек", рекао је директор Канцеларије за КиМ током гостовања на Курир ТВ.

Петковић указује и на ситуацију да КФОР наводно брине за безбедност Срба, али заправо то препуштају КБС. 

"Све то говори о нашим захтевима за повратком 1000 војника на територију КиМ, који су били оправдани јер је очигледно да Кфор то неће или не може да уради", сматра он и додаје да као да поново имамо погроне попут оних из 1999. године.

Поводом протеста који су одржани у Штрпцу, каже да су "ране српске деце окупили народ, скоро 7.000 људи на скупу из свих крајева КиМ".

"Указали су да Срби нису глинени голобови и да су наши животи и животи наше деце подједано важни. Уз Милоша и Стефана смо, за њих се боримо и борићемо се и даље за опстанак нашег народа у јужној српској покрајини", подвукао је Петар Петковић.

Милошев отац: Плашимо се за безбедност

Отац Милоша Стојановића, Звонимир, каже да се његов син осећа добро, да се још не зна када ће бити отпуштен из болнице, али и додаје да се плаши за безбедност своје породице.

"Био сам код Милоша синоћ, он је и даље у болници у Грачаници, осећа се добро, али и даље видно потрешен и у шоку од свега што се догодило и све му то, као и свима нама, тешко пада. Још смо у тешком стању. Како време пролази све више размишљамо о томе шта је све могло да се деси. Али Богу хвала, добро је било како је могло", рекао је Звонимир Стојановић и захвалио се особљу болнице.

Стојановић каже да га је вест о рањавању сина затекла код куће.

"Радио сам у дворишту нешто када сам добио позив из амбуланте Штрпце, рекли су ми да се нешто десило и да би требало да дођем. То су били најтежих и најдужих 10 минута у мом животу, док нисам стигао и видео своје дете и Стефана. Не знате који је степен повреда, не знате ништа. Било ми је мало лакше када сам их видео и схватио да су живи", рекао је Стојановић уз поруку да се плаше за своју безбедност.

image