Војска Србије: У току редовна обука за прикупљање обавештајних података

Услови обуке Оклопно-извиђачког батаљона такви су да приближно одговарају реалним ситуацијама, наведено је из Војске Србије

На простору за вежбе у Нишу и околини у току је редовна обука професионалног састава Оклопно-извиђачког батаљона за реализацију задатака које јединица извршава у прикупљању обавештајних података, саопштено је из Војске Србије.

"Реч је о важном сегменту оспособљавања и увежбавања команде и нижих јединица батаљона, која се у јединици реализује током целе године како би се очувала и унапредила оспособљеност извиђача за обавештајно обезбеђење операција Копнене војске. У процесу обучавања користе се савремена електронска средства за прикупљање и обраду података у дневним и ноћним условима и оклопно-извиђачки аутомобили БРДМ-2МС", наводи се у саопштењу на званичном сајту Војске Србије.

Извиђачи током обуке у теренским условима увежбавају тактичке радње и поступке и употребу опреме за осматрање и прикупљање обавештајних података, као и организовање и реализовање извиђачких патрола, препада и заседа.

"Услови обучавања су моделовани тако да приближно одговарају онима у којима се извиђачи могу наћи приликом извршавања задатака у дубини непријатељевог распореда", истакли су из Војске Србије.

"Континуирана обука је кључна за очување високе борбене готовости Оклопно-извиђачког батаљона и оспособљености јединице да у различитим тактичким, временским и земљишним условима изврши све наменске задатке и тако обезбеди обавештајне податке неопходне за успех операција Копнене војске и Војске Србије", закључили су из Војске Србије.