Србија и Балкан

Mајка повређеног Стефана за РТ Балкан: Рана зараста, али у детету остало много страхова

Неколико дана по рањавању мали Стефан из болничког кревета поручио је да ће идуће године поново ићи у бадњаке
Mајка повређеног Стефана за РТ Балкан: Рана зараста, али у детету остало много страхова© Принтскрин/Јутјуб

"Стефан је, хвала Богу, добро, боље је, рана зараста, сутра би требало да идемо нашој кући у Готовушу. Много се радује одласку кући, о томе прича још од првог дана од како смо овде. Ваљда је све ово морало да буде овако". 

Овако за РТ Балкан, јутрос из Клиничко-болничког ценетра у Грачаници, каже Зорица Стојановић, мајка малог Стефана (12) који је на Бадње јутро рањен на путу близу Готовуше код Штрпца, када је на двојицу Стојановића, Стефана  и Милоша без икаквог повода пуцао Албанац Азем Куртај, припадник тзв. Косовских безбедносних снага.

Зорица каже да Стефан време у болници проводи одмарајући се, спава, али је у детету од дана рањавања остало много, много страхова.

"Трајаће опоравак, тако кажу лекари. Не може још руку да помера у пуном опсегу, али, опоравак иде, најадамо се да ће то све бити добро. Сам догађај Стефан помиње једино, када га питамо. Затворен је доста. Није раније био овакав, од кад се ово догодило, он је друго дете, затворен у себе", каже Зорица. 

Подсећамо. Стефан је у петак ујутру, на Бадње јутро, у тренутку када су он и Милош, носећи бадњаке, застали да се фотографишу за успомену, погођен хицем из пиштоља у раме, док је његовог рођака Милоша зрно, које је испалио Куртај, погодило у пределу шаке. 

Неколико дана по рањавању мали Стефан из болничког кревета поручио је да ће идуће године поново ићи у бадњаке. 

image