Спорт

Надал "обрисао" изјаву Зверева: Не размишљам о одласку у пензију

Шпанац је говорио о својој будућности на АТП туру, али и томе због чега верује да нова генерација тенисера неће доминирати овим спортом као што је у томе успела "велика тројка" коју чини са Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером
Надал "обрисао" изјаву Зверева: Не размишљам о одласку у пензију© YouTube / screenshot / Australian Open TV

Рафаел Надал демантовао је предвиђање немачког тенисера Александера Зверева да би Шпанац након овогодишњег Ролан Гароса могао да заврши пребогату каријеру.

Други тенисер света је у разговору с новинарима уочи почетка Аустралијан опена говорио и о тој актуелној теми, а све након речи његовог колеге Зверева.

Немац је рекао да би Надал могао да се опрости од тениса баш на Ролан Гаросу и то можда чак и освајањем титуле на свом омиљеном гренд слему. Ипак, Мајорчанин је такву могућност одбацио.

"Заиста не знам шта ће се догодити у наредних шест месеци. Имам веома добар однос са Зверевом, али али не такав да бих му исповедио тако нешто. Реалност је да сам ту да играм тенис, да покушам да имам сјајну 2023. годину, борим се за све са чим сам се мучио у каријери и не размишљам о повлачењу. О томе се мисли из недеље у недељу, јер ме са тим суочавате на свакој конференцији за медије. Ипак, одговорићу исто сваки пут кад ме то питате", јасан је Надал.

Шпанац је похвалио генерацију младих тенисера која је у успону, али је напоменуо да не верује да ће они моћи да светским тенисом владају на начин на који су то успевали он и Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

"Алкараз има један слем, остали су још на нули. Ако почнемо да причамо о томе да неко освоји 22, 21 или 20 слемова, то је велика ствар. Може да се деси. Што да не? Ипак, никада се није десило пре нас. Биће тешко да то ураде две генерације заредом. Само то ставља ствари у логичну перспективу. Момци су добри, имаће сјајне каријере, освајаће слемове, много турнира, свакако. Ипак, готово сам сигуран да ни двојица играча из ове генерације неће доћи до 20, 21 или 22 гренд слем титуле", поручио је Надал.

Он истиче да је људима лако да забораве шта је све требало да "велика тројка" уради да би дошла до тако невероватних успеха.

"Вероватно због тога што су три играча стигла до тих бројева, помало губимо перспективу колико је то тешко урадити. Играмо тенис у 36. години и морате да имате веома дугу каријеру. Повреде су ту, животне околности. Не причајте о нивоу тениса, јер је то могуће имати, али постоје разне ствари у животу који могу да вам отежају да дођете до тих резултата", закључио је Надал.

image