Србија и Балкан

Приштина опет прети Србима: Силом их гурају у "косовску" полицију и уцењују притвором

Нуђено им је да се активирају као полицајци, а да им заузврат буду опроштени прекршаји које су наводно починили
Приштина опет прети Србима: Силом их гурају у "косовску" полицију и уцењују притворомwww.globallookpress.com © Festim Beqiri/dpa

Након неуспеха који је доживео конкурс за пријем нових полицајаца на северу "Косова", а након колективних оставки које су поднели српски полицајци после политички мотивисане смене командира регионалне дирекције Север Ненада Ђурића, Приштина настоји да по сваку цену натера Србе да, противно њиховом ставу, почну да раде у општинама Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан.

Редакцији "Косово онлајн" јавило се неколико бивших полицајаца које су привремене власти у Приштини суспендовале, па чак и оптужиле и држале у вишемесечном притвору за различита кривична дела под сумњивим доказима, са тврдњом да се на њих врши притисак обавештајне структуре "Косова" како би се вратили на посао и показали како наводно Срби хоће да се врате у полицију тзв. Косова.

Како наводе, на почетку им је нуђено да се активирају као полицајци, а да ће им заузврат бити опроштени прекршаји које су наводно починили, па чак и исплаћене зараде за период када су били под суспензијом, уз обавезу да у униформи проведу најмање две године.

Након тога од стране обавештајаца лажне државе уследила је директна претња, да ће у случају да одбију тај предлог по поступцима који се воде против њих, остатак времена до суђења провести у притвору.

Извори су такође казали да осећају страх за своју безбедност и сигурност својих породица.

image