Спорт

Звезда кикснула, шок на старту 2023. - Војводина однела бод са "Маракане"

На мечу који је каснио због свечаног опроштаја од Синише Михајловића, два бивша клуба славног фудбалера одиграла су утакмицу без победника
Звезда кикснула, шок на старту 2023. - Војводина однела бод са "Маракане"© Tanjug/Strahinja Aćimović

Фудбалери Црвене звезде претрпели су изненађење у првој такмичарској утакмици након скоро пуна три месеца, пошто су у првом мечу у 2023. години ремизирали 1:1 против Војводине.

У мечу који је био посвећен легендарном Синиши Михајловићу, црвено-бели нису успели да савладају новосадски тим у утакмици 20. кола Суперлиге Србије.

Шампиони су доживели трећи кикс у сезони и трећи нерешен резултат од старта такмичења, пошто су против Војводине морали да се враћају из заостатка. Све је лоше почело по тим Милоша Милојевића у 25. минуту.

Тада је Урош Кабић, офанзивни везиста гостију, затресао мрежу Милана Борјана и довео Војводину у вођство. Није оно дуго трајало, тек три минута, колико је прошло до изједначујућег поготка Александра Катаија на асистенцију Гелора Канге.

Но, ни више од сат времена игре до краја утакмице, ни доминација на терену нису помогли. Звезда никако није стигла до другог поготка, па су Новосађани били задовољни коначним исходом. Звезда сада има 11 бодова предност у односу на Партизан на челу табеле. Ипак, црно-бели ће у недељу против Напретка имати прилику да заостатак смање на осам бодова.

Standings provided by Sofascore

image