Спорт

Лејкерси се "отарасили" Вестбрука, плеј-оф нападају са шутерима, враћа се Расел

Лос Анђелес лејкерси су последњег дана трејд прелазног рока решили да се ослободе услуга Расела Вестбрука и његовог огромног уговора. Тим из Калифорније је у размени играча у којој је учествовало три тима, довео назад Дианђела Расела, као и Малика Бизлија и Џереда Вандербилта. Вестбрук иде пут Јуте, док ће Мајк Конли постати нови кошаркаш Минесоте
Лејкерси се "отарасили" Вестбрука, плеј-оф нападају са шутерима, враћа се РаселGetty © Harry How

Генерални менаџер "језераша" Роб Пелинка одлучио се да направи потез вредан помена.

Ера Расела Вестбрука у Лејкерсима је и званично завршена, како преноси добро обавештени новинар И-Ес-Пи-Ена Адријан Војнаровски.

"Вож" је саопштио да Вестбрук напушта Лос Анђелес у трејду три тима.

Вестбрук је номинално послат у Јуту, Мајк Конли у Минесоту, а Дианђело Расел, Малик Бизли и Џеред Вандербилт у Лос Анђелес.

У трејду су учествовали и Демијан Џоунс и Хуан Тоскано Андерсон, који заједно иду у Јуту, уз пика прве рунде, док је Минесота добила Никела Александера Вокера и три пика друге рунде.

Занимљиво ће бити видети каква је судбина Расела Вестбрука, пошто се брзо дошло до гласина да он неће играти за Јуту џез у наставку каријере, већ да ће тражити откуп свог уговора.

Вестбрук је током каријере у више наврата имао несугласице са навијачима и играчима Јуте, које је називао расистима и најгорим у НБА лиги.

Уколико дође до откупа уговора, за Вестбрука су интересовање показали ЛА клиперси и Мајами хит.

Лејкерси су, ослобађањем од Вестбрука (који се последњег дана као члан тима посвађао са тренером Хемом), добили заузврат младост и шутере, пошто су поготово Расел и Бизли познати као изузетно добри шутери изван линије за три поена.

Дианђело се тако враћа у тим који га је драфтовао 2015. године као другог пика и у којем је провео прве две сезоне каријере.

Минесота је поред поменутих пикова, добила ветерана Мајка Конлија, који својим искуством може помоћи тиму из Минеаполиса.

image