Магазин

Трудна Ријана се "спустила са неба" и одушевила публику наступом на Супербоулу

Након седам година од изласка албума, током којих је постала мајка, Ријанин наступ без иједне нове песме многи су означили великим повратком и пропратили га овацијама. Показивањем трудничког стомака, додатно је распаметила публику.
Трудна Ријана се "спустила са неба" и одушевила публику наступом на СупербоулуGetty © Gregory Shamus

"Супербоул је једна од највећих сцена на свету. Колико год то било застрашујуће, јер нисам била на сцени седам година, постоји нешто узбудљиво у изазову иза свега тога. Важно ми је да то учиним ове године. Важно је да представим своје људе. Важно је да мој син ово види", изјавила је Ријана.

Ријана је наступала певајући и плешући на лебдећој бини, са групом плесача, обучена у црвени скафандер, на платформама које су се полако спуштале према терену где су се за титулу најбоље НФЛ екипе бориле екипе Канзас Сити Чифс (Kansas City Chiefs) и Филаделфија Иглса (Philadelphia Eagles).

Иако није наступала одавно, сви коментари су похвални. Магазин "Роулинг стоун" је написао: "За 13 минута ова певачица је подсетила свет зашто је музичка краљица, иако није издала албум од 2016. године!" И прогласио је овај наступ међу најбољих 10 до сада на Супербоулу. Ништа мање одушевљења није дошло ни од њених колега, као ни корисника друштвених мрежа. 

Пре наступа је навела да ће имати госта изненађења, и док су сви очекивали макар Џеј Зиа, она никога није позвала. Једини "гост" и најмлађи посетилац ове спортске манифестације до сада, како су многи на друштвеним мрежама коментарисали, је беба у певачицином стомаку, а трудноћу је открила током наступа. 

Ријана до сада није наступала на Супербоул из како је наводила, "расних разлога", а сада је одлучила да искористи прилику и да заступа, како је рекла, своју земљу (Барбадос) и црне жене широм света.

Супербоул је финална утакмица плеј-офа Националне фудбалске лиге (НФЛ) којом се одређује шампион. Сваке године неке од највећих имена из света музике имају наступе на полувремену Супербоула. Тако су већ наступе имале Бијонсе, Џенифер Лопез, Шакира, Лејди Гага, и многи други. Иако није плаћен наступ, (осим продукцијских и трошкова путовања), огромна гледаност која се процењује на око 200 милиона људи, свима је наступ донео успех и новац. 

image