Спорт

Боби се "вратио" у Хјустон, а онда и искористио шансу против Филаделфије

Српски кошаркаш Бобан Марјановић потписао је уговор са Хјустоном до краја сезоне, само три дана након што је отпуштен, и остаће у НБА лиги
Боби се "вратио" у Хјустон, а онда и искористио шансу против ФиладелфијеGetty © Tim Nwachukwu

Хјустон је последњег дана прелазног рока у размени са три екипе послао Ерика Гордона у ЛА клиперс, у замену за Џона Вола и Данија Грина из Мемфиса.

Они су добили откуп уговора, па су Тексашани у другој размени са Атлантом послали Бруна Фернанда и Гарисона Метјуса за долазак Џастина Холидеја и Франка Каминског.

С обзиром на то да је дошао играч више него што је отишао, Марјановић је "привремено" отпуштен.

Марјановић је ове сезоне добио шансу на само 17 мечева, уз просек од 2,7 поена и 1,5 скок, али је то било довољно да га "рокетси" три дана касније поново ангажују.

Он ће за то добити надокнаду јер је клуб задржао права да му дају нови уговор до краја сезоне, којим му је загарантована зарада од 3,5 милиона долара.

На свом повратничком "дебију" Боби је одиграо веома добро и искористио минуте које је добио. Филаделфија је на домаћем терену победила Хјустон са 123:104, што је био шести узастопни неуспех франшизе из Тексаса.

Српски центар је за госте одиграо три и по минута и уписао седам поена и један скок.

Најефикаснији у победничкој екипи био је бивши играч Хјустона Џејмс Харден са 28 поена, уз 10 асистенција, Тајриз Макси је уписао 26 поена и шест додавања, а Џоел Ембид је забележио 23 поена и шест скокова.

Бољи од осталих у екипи Хјустона био је Џејлен Грин са 29 поена, док је Кењон Мартин додао 15 поена, уз седам скокова.

Хјустон остаје последњи на табели Запада са 13 победа и 44 пораза. Филаделфија је трећа на Истоку са 37 победа и 19 пораза.

image