Спорт

Јовић прецизан из јединог шута, Марјановић 2+2 за четири минута

Спрски кошаркаши Бобан Марјановић и Никола Јовић добили прилику у својим тимовима у НБА лиги и уписали се у стрелце.
Јовић прецизан из јединог шута, Марјановић 2+2 за четири минутаGetty © Eric Espada / Stringer

Мајами је победио Шарлот са 132:115, а млади српски кошаркаш Никола Јовић на терену је провео свега 98 секунди и постигао три поена из јединог шута на утакмици.

То је био први меч за Јовића након пет мечева у којима није добијао прилику.

Хит је остварио шести тријумф (има и седам пораза), а најзаслужнији за то био је Струс са 31 поеном, док је Бем Адебајо доминирао у рекету и комплетирао дабл-дабл са 24 поена и 15 скокова.

На другој страни, Хорнетсе је предводио Тери Розир са 22 поена, два више од Келија Убреа.

Шарлот је два места испод Мајамија на табели Истока, тренутно је претпоследњи са скором 3-11.

Бобан Марјановић је играо четири минута у поразу Хјустона од Њу Орлеанса са 119:106 и имао по два поена и скока, уз једну изгубљену лопту.

Ни Боби се није наиграо у претходном периоду, ово му је тек други пут да улази у игру у последњих осам утакмица, али је сада стигао и да се упише у статистичке категорије.

Њу Орлеанс је водио већи део меча, Рокетси су узвратили сјајном трећом четвртином, али су у последњој подбацили и уписали нови пораз.

Истакао се Џамајкл Грин са 33 поена, док је на другој страни најбољи био Зајон Вилијамсон са 26 поена, четири више од Лерија Ненса јуниора, који је ухватио осам лопти.

Хјустон је најгори тим на Западу са само два тријумфа из 13 сусрета, док су "пеликани" на одличном седмом месту. Имају скор 7-6.

Ноћ је поново обележио невероватни Лука Дончић, који је трипл-даблом разбио Портланд и изједначио се са нашим Николом Јокићем.

У ноћи између суботе и недеље победе су остварили још Вашингтон визардси, Бостон селтикси, Индијана пејсерси и Филаделфија севентисиксерси.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner