Спорт

Денвер на крилима Николе Јокића игра историјску сезону

Први пут у историји франшизе Денвер нагетси остварили су 40 победа пре паузе за Ол-стар
Денвер на крилима Николе Јокића игра историјску сезону© Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Кошаркаши Денвера наставили су историјску сезону на крилима нашег Николе Јокића и у гостима победили Мајами, резултатом 112:108.

"Грумење" је тако стигло до 40. тријумфа од почетка такмичења и први пут откад је формирана франшиза из Колорада има такав учинак пре Ол-стар викенда.

Очекивано, поново је у редовима победничког тима најбољи био Јокић – на терену је провео нешто мање од 34 минута и за то време постигао 27 поена (12/14 из игре, 3/3 слободна бацања), имао 12 скокова и осам асистенција.

Импресивну партију заокружио је чињеницом да није имао ниједну изгубљену лопту.

Момак из Сомбора је тако постао једини кошаркаш у последњих 35 сезона са више утакмица са учинком 25/10/5 уз 85 одсто шута из игре и без иједне изгубљене лопте.

Јокићу је то био 40. дабл-дабл у сезони, а испред њега је само кошаркаш Сакрамента Домантас Сабонис (44).

Дуел на Флориди био је неизвестан и домаћин га је боље отворио, па је у првој четвртини дошао и до двоцифреног вишка. Екипа Мајка Малоуна се вратила средином другог периода и, након неколико промена вођства, у трећем дошла до предности.

Отишли су Нагетси на максималних +10 и, упркос налетима Мајамија, успели да сачувају тријумф.

Николу су, у одсуству повређених Џамала Мареја и Ерона Гордона, пратили Мајкл Портер јуниор са 17 поена, односно Брус Браун са поеном мање.

Џимију Батлеру је у домаћем тиму недостајала једна асистенција за трипл-дабл – 24 поена, 10 скокова и девет асистенција. Макс Струс је додао 23 поена, уз седам ухваћених лопти, а Бем Адебајо је уписао 19 поена.

Денвер је водећи тим Западне конференције са 40 победа и 18 пораза, док је Мајами шести на табели Источна са скором 32-26.

Standings provided by Sofascore

image