Спорт

Пиоли: Требало је убедљивије да победимо Тотенхем

Тренер фудбалера Милана Стефано Пиоли изјавио је да је његов клуб пропустио прилику да слави убедљиву победу против Тотенхема у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, преносе италијански медији
Пиоли: Требало је убедљивије да победимо ТотенхемGetty © Marco Luzzani

Фудбалери Милана победили су екипу Тотенхема 1:0, чиме су направили крупан корак ка пласману у четвртфинале елитног такмичења.

"Била је то тешка утакмица, борбена, као што смо очекивали. Добро смо играли и знамо колико ће реванш да буде тежак. Одиграли смо утакмицу какву смо морали да одиграмо - концентрисано, одлучно и тимски. Задовољан сам. Тренер је увек срећан када види да се посао обављен током недеље на тренинзима материјализује на терену", рекао је Пиоли.

Италијански стручњак додао је да последња два меча наговештавају да Милан излази из кризе.

"Требало је да постигнемо још два гола. Утакмица је била борбена, у неким моментима су нас притискали, али смо се одлично бранили у тим периодима. Ово је само први корак, други ће да буде још тежи", додао је тренер Милана.

Менаџер Тотенхема Антонио Конте поручио је да у реваншу очекује боље издање свог тима.

"Добро знамо да ће све бити познато после две утакмице, тако да је ово само први круг. Знамо да су обе екипе имале повређене играче и да су биле у тешкој ситуацији", рекао је Конте.

Навијачи Милана су звиждуцима дочекали Контеа и фудбалера Тотенхема Ивана Перишића.

"То је део игре, оно што навијачи раде, тако да то једноставно морамо да прихватимо, не као увреду, већ као део ривалства. Никада нисам био тренер Милана, увек сам му био противник - у Јувентусу и Интеру, тако да је неминовно да ће бити ривалитета. Желим да честитам Милану, јер је прошле сезоне направио нешто изванредно заједно са својим навијачима", закључио је Конте.

image