Спорт

Мбапе верује у пролаз: Крваво смо радили, Бајерну неће бити лако

Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе изјавио је да верује у пролаз свог тима у четвртфинале Лиге шампиона
Мбапе верује у пролаз: Крваво смо радили, Бајерну неће бити лакоGetty © Alex Grimm

Мбапеа не напушта оптимизам, иако је првак Француске поражен 1:0 од Бајерна у првом мечу осмине финала најквалитетнијег европског клупског такмичења.

Баварци су у Паризу славили голом Кингслија Комана, а реванш је на програму осмог марта у Минхену.

"Морамо да погледамо крај меча. Били смо у неповољном положају, али смо успели да им направимо проблеме. Показали смо да смо опасни. Идемо у Минхен да обезбедимо пролаз у четвртфинале. Крваво смо радили за то сваки дан. Бајерну неће бити лако", рекао је Мбапе.

овој години одиграо 11 утакмица у свим такмичењима, а доживео је чак пет пораза.

Локални медији подсећају да је ПСЖ током 2022. године изгубио само четири меча. "Свеци" су први пут после новембра 2011. године изгубили три утакмице заредом у свим такмичењима.

"Разочарани смо. Али после прве утакмице нико није прошао даље, нити испао. Реванш је за три недеље – надам се да ћемо да будемо свежији и комплетни. Надам се да ћемо проћи даље. Верујем да можемо да победимо у Минхену", рекао је тренер ПСЖ-а Кристоф Галтије.

Одбрамбени фудбалер Серхио Рамос изјавио је да је разочаран због навијача.

Мораћемо да покажемо много више карактера у реваншу и много конкретнију игру. Увек желимо да победимо и да будемо најбољи што можемо. Мораћемо много боље у Минхену", додао је Рамос.

Тренер Бајерна Јулијан Нагелсман изјавио је да његовом тиму у реваншу највећа опасност прети од Килијана Мбапеа.

"Било би арогантно од мене да кажем да смо могли да постигнемо још два или три гола. На крају је важно да нисмо примили гол. Мбапе може да промени било коју утакмицу. Његов улазак пробудио је играче и навијаче. ПСЖ је са Мбапеом много бољи него без њега. Али у реваншу ћемо знати како да га задржимо", закључио је Нагелсман.

image
VV inauguration
banner